Rabu, 1 Januari 2020

Saya Pengurus Online ABDR

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Tuan/Puan.

Hai, saya Ruslinda Abdul Jalil, Pengurus Online Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR).

Kepakaran saya adalah membantu suri rumah, suri bekerjaya memulakan bisnes secara online dengan menggunakan blog dan facebook sebagai medium perkongsian. Belajar bisnes secara dropship untuk produk fizikal, produk digital atau servis sebagai Pengurus Online Akademi.

Kami dari jemaah ABDR menyediakan peluang dan ruang bagi suri yang mahu belajar asas penulisan dan membina kedai online. Belajar asas memaksimakan pemasaran percuma melalui blog dan juga facebook.
  • Belajar asas berjualan melalui program dropship.
  • Belajar menjual produk fizikal.
  • Belajar menjual produk digital.
  • Belajar memulakan usaha menabung dan pendapatan aktif tanpa perlu mengeluarkan modal yang besar.

Akademi Bekerja di Rumah (ABDR) ialah:-
  • kumpulan sokongan khas untuk suri belajar basic berbisnes online.
  • kumpulan sokongan khas untuk suri belajar menjana pendapatan hanya di rumah.
  • kumpulan sokongan khas untuk suri bekerjaya menjana pendapatan secara sampingan.
  • kumpulan sokongan untuk mereka bergelar WAHM.
  • platform untuk belajar berbisnes produk fizikal secara dropship dan produk digital ebook dan servis.
Dua pakej kelas utama yang popular sepanjang tahun:-

1. KELAS ASAS BLOG PENULISAN
  • Belajar asas blog (blogspot).
  • Belajar menulis berdasarkan apa FOKUS PENULISAN berdasarkan siapa PEMBACA SASARAN.
  • Tukar pembaca kepada PELANGGAN.
  • Belajar menulis secara konsisten.
  • Jadikan minat, kemahiran dan kepakaran sedia ada tukar dalam bentuk penulisan. Jadikan ia sebagai panduan dan fokus produk.
  • Tukar blog yang tidak ada pembaca dengan membina 'kelompok' pembaca sasaran.
  • Apabila blog sudah mempunyai sasaran pembaca yang 'tepat', maka sudah boleh ditukar kepada pembeli.
  • Blog adalah salah satu medium pemasaran percuma. Namun penulisan yang bagus dapat membina pengaruh kepada pembaca.
  • Kelas asas blog dan penulisan perlu menguasai 44 entri dan 5 label. Ia akan diberikan selepas daftar dan analisa.

2. KELAS ASAS BLOG MULA BISNES
  • Bina kedai online asas berdasarkan apa produk atau servis. Contoh produk pakaian, makanan, butik, produk kesihatan, kecantikan dan sebagainya.
  • Kelas ini khusus untuk surirumah yang benar-benar zero tentang urusniaga online.
  • Mahu mula tetapi tidak tahu cara.
  • Mahu mula tetapi tidak ada produk. ABDR menyediakan beberapa produk pilihan (produk digital dan produk fizikal).
  • Belajar jana pendapatan melalui blog.
  • Asas kedai online, borang tempahan dan lima label utama.
  • Pautan ke blog dan fanpage.
  • Sudah ada shopping cart, juga boleh bina blog khusus untuk aliran pembaca kepada pelanggan.
  • Mahu simpan stok boleh, tidak mahu simpan stok juga boleh.
  • Kita jana pendapatan tanpa perlu keluar rumah. Insya Allah.

Kadar yuran kelas adalah berbeza mengikut pakej :-

Yuran 1 - RM150 (Kelas asas blog penulisan).
Bonus 1 ebook - belajar asas blog.

Yuran 2 - RM180 (kelas asas blog penulisan).
Bonus 3 ebook - ebook belajar asas blog, ebook super wahm super mom, ebook mula bisnes butik.

Yuran 3 - RM200 (kelas asas blog penulisan).
Bonus 4 ebook - ebook blog, super wahm super mom, mula bisnes butik, 101 idea home based bisnes.

Kami mengalakkan anda memilih pakej yuran 4 atau pakej yuran 5 untuk melayakkan anda menjadi PENGURUS ONLINE ABDR.

Yuran 4 - RM250 (kelas blog bisnes ATAU kelas blog penulisan - boleh pilih salah satu kelas + PENGURUS ONLINE ABDR).
Bonus 6 ebook - ebook blog, super wahm supermom, ebook mula bisnes butik, ebook 101 idea bisnes, ebook yeay mama sudah resign, ebook 10 langkah mudah bina kedai online.

Yuran 5 - RM300 (kelas blog bisnes DAN kelas blog penulisan serentak + PENGURUS ONLINE ABDR).
Bonus 10 ebook - ebook blog, ebook mula bisnes butik, ebook 101 idea bisnes, ebook panduan berpantang, ebook resipi berpantang, ebook super wahm supermom, ebook rahsia khidmat pelanggan, ebook yeay mama sudah resign, ebook 10 langkah bina kedai online (bakal terbit), ebook panduan rakan niaga (bakal terbit).
Bonus lagi! Beriklan di Soho Directory selama 2 tahun.

Apakah PENGURUS ONLINE ABDR?

1. Mahu mula bisnes tetapi tidak ada produk?
Tidak perlu risau lagi, kini anda boleh mendaftar sebagai Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah (PENGURUS ONLINE AKADEMI).

2. Apakah itu "Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah"?
Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah membolehkan anda mempromosikan produk akademi kepada orang ramai dan sekiranya mendapat jualan, anda akan menerima komisen, yang bermula dari RM10 – RM 100 (mengikut pakej ebook dan pakej yuran kelas blog).

3. Apa sebenarnya produk yang ditawarkan oleh Akademi Bekerja Di Rumah?
Produk umum dan permintaan sepanjang tahun. 
  • Kelas online.
  • Ebook.
  • Tapak pengiklanan. 
Produk informasi dalam bentuk ebook iaitu pakej mula bisnes mengikut bidang/bisnes. Kita ada pakej mula bisnes makanan, pakej mula bisnes butik online/offline, pakej mula bisnes di rumah, pakej bekerja di rumah, kelas online dan tapak pengiklanan. Salah satu ebook yang ada setiap pakej ialah ebook asas blog dan penulisan. Saya berkongsi cara paling asas puan-puan boleh mulakan, iaitu mula dengan apa yang ada. Yuran dikenakan untuk anda belajar buat blog, asas penulisan dan mula bisnes online. Ia sangat asas untuk belajar buat borang tempahan. Kita juga belajar bina asas trafik, tanpa perlu mengeluarkan modal.

Produk hanya atas talian, tidak perlu simpan stok, tidak perlu urus stok dan hanya dari rumah atau dimana-mana sahaja mengikut keselesaan anda asalkan ada talian internet.

4. Berapa yuran yang dikenakan?
Yuran yang dikenakan hanya sekali sahaja. Tiada modal berkali-kali. Ada 2 pakej yuran yang boleh dipilih iaitu RM250 atau RM300.

5. Apakah perbezaan yuran tersebut?
Yuran berbeza dari segi bonus ebook yang akan diterima.
  • Yuran RM250 (Bonus 6 ebook – ebook belajar asas blog, ebook mula bisnes butik, ebook 101 idea home based bisnes, dan ebook super wahm super mom).
  • Yuran RM300 (Bonus 10 ebook – ebook belajar asas blog, ebook mula bisnes butik, ebook 101 idea home based bisnes, ebook super wahm super mom dan ebook rahsia khidmat pelanggan, bonus beriklan di soho directory).
6. Apakah syaratnya untuk saya menyertai program Rakan Niaga Akademi Bekerja Di Rumah? 
  • Laptop / smartphone dan talian internet
  • Kesungguhan, fokus, konsisten.
7. Apa yang anda dapat ialah belajar hasilkan sebuah blog yang lengkap dengan pautan :
1) Logo Akademi Bekerja Di Rumah
2) Logo rasmi SOHO Directory
3) Kelas-kelas Online
4) Pakej Ebook Mula Bisnes/Ebook
5) Ruang Periklanan

8. Apa lagi yang anda dapat?
Jaringan dan perhubungan sahabat-sahabat lain yang juga dari kalangan surirumah, suri bekerjaya. Boleh berkenalan dan bertukar pandangan. Inilah kumpulan sokongan yang perlu untuk wanita yang bekerja di rumah, untuk mendapatkan semangat, pendapat, bina kenalan baru dan sebagainya.

Kelebihan dan keistimewaan ABDR :-
  1. Kelas online sahaja dalam group kelas di facebook.
  2. Masa belajar yang sangat fleksibel ikut masa pelajar sendiri. Tiada limit masa ditetapkan.
  3. Nota tutorial bergambar lengkap disediakan.
  4. Dapat bergabung dengan lebih 1000 blogger alumni Akademi yang merupakan usahawan online dan WAHM.
  5. Masih boleh ikuti tutorial berterusan dalam kelas walaupun sudah selesai tugasan.
  6. Dapat menjana pendapatan dengan produk ABDR jika mendaftar sebagai PENGURUS ONLINE.
Jika anda bersedia untuk menggunakan blog sebagai medium pemasaran yang paling efektif, menjadikan blog sebagai medium perkongsian dan blog anda mudah berada di carian google serta mudah dijejak pembaca, jom sertai KELAS ONLINE BLOG ABDR ini.

Baca lebih banyak ulasan pelajar ABDR di blog utama http://akademibekerjadirumah.blogspot.com

Jemput singgah blog saya http://ruslindajalil.blogspot.com, hasil belajar bersama ABDR.

Mahu sertai kami, mudah sahaja. Pilih pakej yang anda mahukan dan buat pendaftaran. Mulakan perniagaan hanya dari rumah.

Jika sudah bersedia, boleh mendaftar untuk bersama keluarga besar ABDR. Iaitu kumpulan sokongan surirumah secara online.

Untuk pendaftaran boleh terus hubungi saya :


Atau terus isikan borang tempahan di sini.

Rabu, 2 November 2016

Calon Menantu

ANAK: " Pak nak menantu lagu mana? hat dekat ka jauh... Ceq tak kisah..."

PAK: "Pak nak menantu hat kerja goyang kaki tapi duit masyuk hari2"

ANAK: "Mana da hat kerja macam tu?"

PAK: "Ada.. yang kerja TP la..."

ANAK: "TP tu apa Pak?"

PAK: "Pak pon tak tau la.. tapi orang cerita baguih.. duit hari2 masyukk.."

Maka angin pun bertiup sepoi-sepoi bahasa. Suasana hening seketika..

Nak tau apa tu TP..
Meh join kami untuk mendapatkan penerangan selanjutnye tentang #TP..

klik di sini untuk daftar ahli PERCUMA http://bit.ly/2diEwx8
atau
whatsapp saya 013-2006586

Isnin, 31 Oktober 2016

Jawatan Kosong

PEGAWAI PEMASARAN SYARIKAT TELEKOMUNIKASI TERBAIK DI MALAYSIA

SYARIKAT : Tone Group Sdn.Bhd.

USAHASAMA : Tone Group, Celcom Dan Tune Talk.

KELAYAKAN : Berdaftar dengan Syarikat dan diberikan Nombor ID.

BIDANG TUGAS :
#Mempromosikan Sim Kad Tone Plus.
#Menambah pelanggan baru untuk menggunakan Sim Kad Tone Group.

CARA UNTUK LAKUKAN :

*ONLINE* : Gunakan media sosial yang ada seperti Facebook/wechat/WhatsApp dan lain-lain.

*OFFLINE* : Terus jumpa pelanggan sama ada guna risalah / buku / CD dan sebagainya mengikut kesesuaian sendiri.

MASA : Bebas (ikut kesesuaian).

GAJI :

*A* : RM20 setiap 1 sim kad yang didaftarkan.

*B* : 13% infiniti komisen setiap sim kad yang top up di mana-mana kedai seluruh Malaysia.

*C* : Bonus Tahunan 5% hingga 20% dari pendapatan bulanan.

CARA BAYARAN : Terus ke Akaun Bank

SKIM PENCEN : Semua pendapatan boleh diwariskan.

Syarikat sediakan INSURANS TAKAFUL RM50,000.00
*terma dan syarat*

Anda Berminat?

PM saya LINDA 013-2006586.

Dapatkan keterangan lanjut disini http://bit.ly/2diEwx8 


Jumaat, 28 Oktober 2016

Antara Telefon Dan Kereta



Senang je nak faham BIZ Tone Plus ni.

Anda topup RM30 dengan Tone Plus dan isi minyak kereta anda RM30.

Persamaan.

1) HP anda mesti kena topup, tak ada kredit HP umpama tak ada erti.
- kereta kena isi minyak kalau tak, tak boleh jalan.

2) HP anda kena topup berkali-kali, bila dah habis kredit.
- kereta pun kena isi minyak berkali-kali, bila dah habis minyak.

Perbezaan.

1) Dengan Tone Plus, kenalan anda Topup RM30 anda akan dibayar balik RM3.90.
- anda isi minyak RM30, dah habis terus hangus tak ada pulangan.

2) Anda topup RM30 sebanyak 5 kali. So, anda dibayar sebanyak RM19.50.
- anda isi minyak RM30 sebanyak 5 kali, lagi hangus begitu sahaja, tak ada pulangan.

Mudah sangat buat duit melalui Handphone. Jadi, tukarlah simkad anda ke Tone Plus. Boleh kekalkan nombor lama.

Whatsapp saya 013-2006586 atau klik link untuk daftar ahli PERCUMA http://bit.ly/2diEwx8 

Rabu, 26 Oktober 2016

Jangan Mengalah

Hari ini awak promote barang tiada orang nak beli. Tapi 10 orang tengok iklan awak.

Seminggu awak promote pun tiada orang nak beli. Tapi dah makin ramai kenal awak dan tahu apa yang awak jual.

Sebulan awak promote lagi pun sepi jugak. Tapi lebih 500 friends FB awak dah tahu apa yang awak jual!

Bulan kedua awak give up dan terus stop! Sebab time tu awak rasa dah tak boleh buat bisnes, tak laku la katakan.

Bulan kedua tu lah ramai pulak yang tunggu mana iklan awak, barang awak dan bisnes awak. Customer dah ada duit nak beli. Tapi awak? Dah pun berhenti..

Wahai abang, kakak..
Kental sikit boleh tak?

Jangan pernah mengalah. Maybe bulan pertama agak sukar, tapi selepas tu In sha Allah akan ada.

Yang penting iklan iklan dan terus iklan tanpa henti.

Usaha tangga kejayaan..
Be consistent..

Whatsapp saya 013-2006586 atau klik link untuk daftar ahli PERCUMA http://bit.ly/2diEwx8

Isnin, 24 Oktober 2016

Do It Duit


Kami hanya kongsi peluang buat duit sahaja kerana anda juga seperti kami pengguna telefon bimbit. Yang membezakan kita adalah simkad yang kita guna.

Simkad kami membayar ketika kami topup, ahli keluarga kami topup dan rakan-rakan kami topup.

Simkad anda pula?
Jika tak dibayar, anda sedang tanggung kerugian.

Kami mahu anda juga dapat duit seperti kami, kini pilihan di tangan anda. Jika anda berminat whatsapp saya 013-2006586 atau klik link di bawah untuk daftar ahli PERCUMA http://bit.ly/2diEwx8

Dan anda boleh kekalkan nombor lama.

Jumaat, 21 Oktober 2016

Jangan Takut MENCARI Rezeki

TAKUT CARI ORANG? 
  • Ada orang sanggup CARI kerja kosong
  • Ada orang sanggup CARI tin kosong
  • Ada orang sanggup CARI kotak kosong
  • Ada orang sanggup CARI besi buruk
  • Ada orang sanggup CARI sampah
  • Ada orang sanggup CARI hantu
DEMI SESUAP NASI.


Tapi kita..
  • CARI orang yang nak ubah hidup
  • CARI orang yang nak bayar hutang PTPTN
  • CARI orang yang nak bayar hutang rumah
  • CARI orang yang nak bayar hutang kereta


Jangan CARI..
  • Orang yang malas
  • Orang yang 1000 alasan
  • Orang yang negatif


Tanya diri anda..
  • Banyak mana simpanan aku ?
  • Dah habis ke hutang-hutang aku ?
  • Kereta aku bank yang punya
  • Rumah aku masih sewa
  • Bila nak bawa mak ayah pergi umrah haji ?
  • Berapa banyak aku boleh bagi duit pada mak ayah aku ?


Jadi..APA NAK TAKUT CARI ORANG?
  • Dah memang bisnes perlukan orang
  • Anda yang masuk bisnes,
  • Anda bukan orang ke??


Nak berjaya, kena RAJIN DAN SANGGUP..
  • Bertanya
  • Belajar
  • Mengajar

Khamis, 20 Oktober 2016

Perbezaan Pendapatan Aktif dan Pasif

Berminat untuk menjana pendapatan pasif? Ketahui dengan lebih lanjut mengenai simkad Tone Plus.

Adakah bil telefon anda sebulan lebih RM30?

Tapi tak dapat sebarang ganjaran daripada pihak telco?

Saya tak cadangkan anda untuk ubah terus telco. Tapi, sila pastikan anda baca dan faham dulu 5 sebab anda patut tukar telco Tone Plus.

(1) Setiap kali topup, anda dapat komisyen.

(2) Setiap kali anda bantu kawan lain gunakan simkad Tone Plus, anda dapat juga komisyen setiap kali dia topup sampai bila-bila.

(3) Anda boleh kumpul poin setiap kali topup untuk dapatkan claim tiket penerbangan daripada Air Asia secara PERCUMA.

(4) Syarikat ini bergabung dengan Air Asia dan Celcom supaya anda dapat perkhidmatan yang terbaik. Dah la terbaik, dapat ganjaran pula tu.

(5) Komisyen yang bakal anda terima adalah TANPA HAD. Selagi mana anda aktif gunakan Tone Plus sebagai telco, dan selalu topup setiap bulan.

Best ke tak best?


Saya tak nak buang masa anda.

Kalau anda tak minat, itu terpulang. Saya tak rugi apa-apa.

Kenapa saya cerita pasal Tone Plus ni? Sebab saya sendiri rasa rugi sebelum ni.

Topup setiap bulan hampir RM100, tapi tak dapat ganjaran yang menarik pun.

Baca dan fahamkan. Kalau anda dah bersedia untuk tukar kepada simkad Tone Plus, boleh wasap saya 013-2006586. Boleh kekalkan nombor lama anda.

Rabu, 19 Oktober 2016

Kenapa Anda Perlu Pilih Tone Plus

(1) Untuk dapat semua kelebihan TonePlus.

(2) Untuk jana income, daripada membayar bil / topup setiap bulan, baik kejar komisen. Boleh buat secara sambilan- part time dan tiada limit.

(3) Modal rendah. Cuba anda bayangkan bisnes apa yang boleh buat dengan RM100? Anda boleh biarkan sistem SMART TPA untuk bina network anda. Pada masa yang sama sekiranya anda ingin kongsikan tentang Tone Plus, pihak kami telah sediakan link autodownline SMART TPA anda.

(4) Makin ramai orang akan upgrade simkad kepada Tone Plus. Yelah dah dapat macam-macam benefit, boleh dapat duit lagi. Tak kan lah tak nak upgrade lagi? Bayangkan mereka berada dalam rangkaian anda, setiap kali mereka top up bulan-bulan anda dapat komisen. Mereka yang top up sendiri, anda tak perlu paksa atau ingatkan pun, jadi repeat sales sentiasa ada.

(4) Pendapatan pasif ini berterusan selagi mana orangg yang anda kenalkan top up. Dan boleh diwariskan pulak tu.

Masih ragu-ragu? Anda bukannya menambah beban, cuma bertukar kepada simkad yang lebih baik.

Kalau anda ingin jana pendapatan tambahan tanpa mengganggu kerja harian anda, anda tahu apa yang perlu anda buat.

Setiap saat yang ANDA bazirkan, komisen yang ANDA rugi mungkin RM5, RM10, RM50, RM100, RM500, RM1K, RM10k.

Ingat ini bukan sekali dapat tetapi setiap bulan dapat selagi mana pengguna tajaan ANDA top up!! Tambahan pula pendapatan ini boleh diwarisi.

Rebut peluang ini, jika bukan ANDA pasti lebih ramai yang akan rebut. Kenapa mahu ketinggalan? Ada 40 juta pengguna telefon bimbit di Malaysia. Nilaikan sendiri betapa besar potensi bisnes ini.

Nak tau bagaimana sistem SMART TPA berfungsi, boleh tengok video yang kami sediakan.


Boleh daftar di sini http://bit.ly/2diEwx8
atau pm saya Linda 013-2006586 (ID TPA 193790)

Selasa, 18 Oktober 2016

Penjagaan Ibu Berpantang dan Menyusu

Teks: Ruslinda Abdul Jalil

Ada banyak cara pengambilan Manjakani untuk kesihatan dalaman ibu selepas bersalin dan Habbatusauda sebagai penggalak susu ibu. Tak tahu macam mana rupa Cik Manjakani dan Habbatusauda? Silalah cari Pakcik Google sebab dia simpan banyak gambar.

Manjakani

Habbatusauda atau dikenali sebagai Jintan Hitam
MANJAKANI

Cara Makan

Rebus buah manjakani dan buang kulit. Hanya ambil isinya dan digentel-gentel dengan nasi dan telan. atau letak dalam pisang dan telan supaya tidak tergigit manjakani yang pahit itu.

Cara Basuh

Rebus manjakani dan biarkan sejuk dahulu. Gunakan air rebusan itu untuk mencuci 'aset' wanita.

Cara Minum

Rebus Manjakani dan biarkan suam kemudian boleh terus diminum. Selain itu, anda boleh tambah halia dan kunyit semasa merebus untuk rasa yang lebih menyengat. 

#di olah semula daripada sumber ibuamsyarasyraf.blogspot.my

5-6 helai daun sirih
3 tangkai daun inai (daun sahaja)
2-3 biji manjakani

Bahan-bahan ini direbus dengan api perlahan tapi jangan lama sangat nanti jadi super pahit. Biarkan suam kemudian minum, dua kali dalam sebulan. Tidak boleh diminum semasa haid.

Khasiatnya sangat elok bagi wanita untuk menaikkan seri muka dan mengurangkan bau badan.

#di olah semula daripada sumber FB Pn. Shima Harun.

HABBATUSAUDA

Makan 7 biji Habbatusauda sebelum tidur dan 7 biji selepas bangun tidur untuk menjaga kesihatan menyeluruh, memberi tenaga kepada tubuh, mengurangkan kolestrol dan membanyakkan susu ibu.

ABDR ada pakej yang mengandungi kedua-dua herba ini dan disertakan dengan dua buah ebook berkaitan menu dan panduan berpantang. 

Hubungi saya,

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...