Jumaat, 11 April 2014

Pengenalan Diri


Bismillah hirrahman nirrahim,

Salam perkenalan kepada pembaca, semoga hari anda ceria dan bersemangat menempuh duniawi ini yang dipinjamkan oleh ALLAH SWT.

Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada mentor saya, Pn. Anys Idayu Zakaria kerana dengan tunjuk ajar beliau maka blog sulong saya ini terhasil. Senang je rupanya, klik klik dah jadi blog. Cuma pengisiannya saya masih belajar dan memerlukan tunjuk ajar mentor.

Nama saya Ruslinda bt Abdul Jalil, boleh panggil Linda. Suri kepada suami yang disayangi Asmadi bin Che Hassan dan mama sepasang cahayamata penawar duka Asma Rusyaidi dan Asma Rusydina. Sekarang masih bekerja di jabatan kerajaan di Kuala Lumpur. Saya bekerja di sini hampir 15 tahun. Ini pekerjaan yang paling lama saya bertahan.

Saya dilahirkan di Johor Bahru tetapi dibesarkan di Sg. Petani Kedah hingga tamat SPM. Disebabkan saya anak seorang pesara tentera, saya pernah merantau ke beberapa buah sekolah iaitu Negeri Sembilan (Tadika), Kedah (darjah 1-4), Perak (darjah 5-6) dan Kedah semula (tingkatan 1-5). Saya pernah belajar di Uitm Shah Alam (Pentadbiran Awam) tapi terhenti separuh jalan atas sebab tertentu. Bila kerja bertambah dan anak pun bertambah, saya malas nak sambung belajar lagi. Bagi adik-adik yang masih muda, jangan ikut malas macam akak tau. Belajar selagi mampu tenaga dan mampu kawal belanja. Nanti saya ceritakan pengalaman kerja yang pernah saya lakukan.

Jumpa lagi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...