Ahad, 14 September 2014

Bisnes Dari Rumah


Ramai yang tercari-cari idea untuk mula bisnes dari rumah. Masih bekerjaya tak semestinya tidak boleh memulakan bisnes secara sambilan. Sepatutnya itulah jalan terbaik sebelum betul-betul memilih untuk menjadi WAHM sepenuh masa. Supaya kita tidak ribut di kemudian hari.

Ramai yang sudah, mahu dan teruja hendak bekerja di rumah. Menyatakan sudah tidak sabar mahu bekerja di rumah dan mahu menjaga sendiri anak-anak. Ok, baik matlamat mahu bekerja di rumah itu secara jujurnya ramai ibu bapa yang mahu. Akan tetapi persediaan ke arah itu masih lagi samar-samar. Ramai yang mahu terjun secara tirus sahaja. Buat persediaan terutama sekali merancang kewangan untuk 3 tahun pertama selepas berhenti kerja.

Wajib ada :
1) Tabung modal (khusus untuk bisnes)
2) Tabung simpan dan lupakan (tabung ini mulakan dari awal ketika anda merancang untuk berhenti). Katakanlah 3 tahun lagi, jadi mula buat simpan dan lupakan secara konsisten setiap bulan. Tidak boleh usik-usik ya.
3) Tabung penyelarasan kewangan (iaitu hutang piutang, kereta, rumah dan sebagainya. Berbincanglah dengan suami/isteri akan hal ini)

Pakej ini khas untuk mereka yang sedang mencari idea untuk mula bisnes secara sambilan atau sepenuh masa. Baca dulu dalam ebook 101 idea home based bisnes. Gali dan cari apa minat dan kemahiran yang anda ada, melalui ebook ini. Dapatkan tip-tips sebelum bermula. Dengan hanya secara sambilan, mula promosi secara atas talian. Gunakan ebook belajar asas blog untuk mula membina blog bisnes anda.

Dapatkan ebook ini untuk mencari idea yang sesuai untuk bermula dari rumah dan mulakan jejak pelanggan melalui blog.

Borang Tempahan Ebook.

Pengurus Online
ruslindajalil@gmail.com
sms/whatsapp 013-2006586

Jumpa lagi :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...