Isnin, 30 Mac 2015

Peluang Agen Dropship

Di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR), anda boleh mula dalam kelas online blog bisnes. Belajar berbisnes online secara dropship dengan menggunakan produk yang akademi sediakan, dan berpeluang belajar hasilkan blog kedai online.

ABDR menawarkan beberapa produk pilihan untuk dropship:-

1. Makanan sunnah (air zam-zam, jus delima, zafaran, jus kurma dan lain-lain)
2. Produk makanan (nasi arab, serunding, keropok keping, tamar coco dan lain-lain)
3. Telekung solat
4. Produk islami (e-iqra, quran digital)

Pilih dropship dan belajar hasilkan kedai online blog. Belajar bagaimana nak mula perkenalkan produk di facebook dan blog.


Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Jumaat, 27 Mac 2015

Allah Tempat Meminta

Harga buku RM18.00 
POSTAGE :  
RM 7 (sebuah)
RM10 (3 buah) 
RM10 (sebuah untuk Sabah Sarawak)

BUKU ATM (ALLAH TEMPAT MEMINTA) adalah tajuk buku yang sedang hangat di pasaran sekarang. 

Dapatkan buku ATM. Kita baca, kita amal dan kita nikmati hasilnya.

Sebuah buku yang mengandungi 40 kisah (benar) ditambah dengan modul latihan praktikal (bagaimana) untuk mendapat dan menikmati kehidupan yang sejahtera.

Kita boleh cuba (apa yang dicadangkan) di dalam buku ini selama setahun. Iaitu bermula Januari 2015 hingga Disember 2015. Dan buktikan sendiri hasilnya.

Di dalam buku ATM ini, kami pilih 40 cerita benar dari hampir 400 cerita, yang dihantar oleh mereka yang mahu berkongsi kisah (keberhasilan) masing-masing.

Asalnya mereka merupakan pembaca buku MMR (Mudahnya Menjemput Rezeki), dan kisah-kisah itu merupakan kisah mereka setelah beramal dengan apa yang sudah diketahui.

Justeru, buku ATM ini, hadir untuk memudahkan lagi pemahaman kita dan keyakinan kita berkenaan idea bahawa:

Sesungguhnya menjemput rezeki, lebih mudah berbanding mencari rezeki.

Hubungi saya untuk mendapatkan buku ini :-
LINDA
sms/whatsapp 013-2006586

Khamis, 26 Mac 2015

Fidyah: Hukum, Sebab dan Taksiran

Saya copy paste sumber dari FB Jakim untuk bacaan saya :)

FIDYAH

Fidyah ialah denda ke atas seseorang Islam yang telah baligh kerana meninggalkan puasa wajib atas sebab-sebab tertentu atau pun sengaja melewatkan puasa ganti (qada’) bulan Ramadhan.

HUKUM FIDYAH

Hukum membayar fidyah adalah wajib. Ia wajib disempurnakan mengikut bilangan hari yang ditinggalkan. Ia juga menjadi satu tanggungan (hutang) kepada Allah SWT sekiranya tidak dilaksanakan.

PROSEDUR MEMBAYAR FIDYAH

Perkiraan dan bayaran fidyah boleh dibuat di Baitulmal Majlis Agama Islam Negeri-negeri.

Kadar bayaran fidyah berubah mengikut harga yang ditetapkan oleh pemerintah di sesuatu tempat. Pengiraan kadar fidyah berdasarkan kadar harga beras (makanan asasi penduduk). Beras fidyah tersebut hendaklah diagihkan kepada fakir atau miskin.

SEBAB-SEBAB DIKENAKAN FIDYAH

1. Uzur menunaikan puasa wajib

Terdiri daripada golongan yang menghidapi sakit kuat dan tidak mempunyai harapan untuk sembuh, atau golongan tua yang tidak mampu berpuasa atau kedua-duanya sekali.

2. Perempuan hamil

Dengan syarat dibimbangi akan keselamatan ke atas bayi yang dikandungnya seperti dikhuatiri berlaku keguguran. Golongan ini dikenakan membayar fidyah dan juga menggantikan (qada’) puasa yang ditinggalkan.

3. Ibu yang menyusukan Anak

Dengan syarat ibu yang merasa bimbang akan memudharatkan bayi yang disusuinya seperti kurang air susu atau menjejaskan kesihatan bayinya itu. Maka baginya menggantikan puasa yang ditinggalkan serta membayar fidyah.

4. Orang yang telah meninggal dunia

Hutang puasa bagi mereka yang telah meninggal dunia hendaklah disempurnakan bayaran fidyahnya oleh waris-warisnya mengikut bilangan hari yang ditinggalkan sebelum pembahagian pusaka dibuat.

5. Melambatkan Ganti Puasa (Qada’)

Mereka yang melambatkan ganti puasanya hingga telah melangkah tahun yang berikutnya (bulan Ramadhan), dikenakan denda membayar fidyah dan juga wajib menggantikan (qada’) puasa yang ditinggalkan. Bayaran fidyah akan berganda mengikut jumlah tahun-tahun yang ditinggalkan.

TAKSIRAN FIDYAH

(Hari yang ditinggalkan) X (Tahun gandaan) X (1 Cupak) = FIDYAH

KADAR BAYARAN FIDYAH

Kadar bayaran fidyah bagi satu hari puasa yang ditinggalkan ialah satu cupak beras yang boleh dibuat zakat fitrah (1/4 gantang Baghdad).

Dalam bentuk nilaian, berdasarkan kepada kadar yang ditetapkan oleh Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan sehingga tahun 1435H, secupak beras bersamaan dengan 567.5 gram dinilai dengan kadar RM1.80.

Contoh:

Jika seseorang meninggalkan puasa selama 3 hari dan tidak menggantikan puasanya sehingga 3 kali bulan Ramadhan, maka kadar fidyahnya ialah:

RM1.80 (1 cupak) X 3 hari X 3 tahun =RM16.20


* Jumlah hari puasa yang wajib di qadha tetap 3 hari sahaja. Hanya bayaran fidyah sahaja digandakan.

Wallahua'lam.

Selasa, 24 Mac 2015

Menjana Pendapatan Online

Sekiranya anda mahu menyertai keluarga besar ABDR, boleh pilih mana-mana kelas berikut:-

1. Kelas asas blog dan penulisan
-belajar konsisten menulis
-belajar menulis mengikut fokus produk
-belajar menulis dengan analisa tahu siapa sasaran pembaca
-pembaca ini kita tukar kepada pelanggan

2. Kelas asas bisnes online
-bina kedai online
-borang tempahan
-lima label utama
-pautan blog dan fanpage
-boleh juga menjual produl digital
-boleh menjual produk fizikal
-produk borong-telekung solat
-mahu simpan stok boleh, tidak mahu simpan stok juga boleh

Jana pendapatan tanpa perlu keluar rumah. Insya-Allah.

Kami buka pendaftaran setiap hari. Boleh mula daftar bagi yang sudah sedia. Insya Allah, dengan doa dan harapan, semoga Allah permudahkan usaha kita bersama menjana ekonomi ummah.

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Ahad, 22 Mac 2015

Zara Mini Kurung 2015

Dah lama tak update pasal baju. Bila pembekal dah bawa masuk stok, barulah saya boleh cerita di sini. 

Koleksi Zara Mini Kurung yang anggun untuk peminat mini kurung. Sedia dipilih untuk digayakan dalam majlis keraian atau sebagai persediaan untuk hari lebaran nanti. 


Peringatan: 

**Sila ukur dahulu dan lihat ukuran yang diberikan sebelum menempah / membuat bayaran kerana sebarang pertukaran saiz atau warna baju tidak boleh dilakukan.

**Ukuran pada setiap ukuran mungkin akan lari dalam 0.5 hingga 1 inci kerana setiap baju kurung dijahit menggunakan tangan manusia biasa, ralat pasti akan berlaku.


 Kalau ada yang berkenan, terus WA saya 013-2006586.
Harga sepasang RM 170 termasuk pos.

XS-S-M-L
Warna: Gold
Sulam Lace Eklusif Tampal (Silver)
Baju: Leher Bulat
Material Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Printed Crepe
Potongan Kain: Duyung 6 Panel - Potong 6

XS-S-M
Warna: Baby Pink
Sulam Lace Eklusif Tampal (Maroon)
Baju: Leher Bulat
Material Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Abstract Soft Cotton
Potongan Kain: Duyung 6 Panel - Potong 6

XS-S-M
Warna: Blue
Sulaman Bunga 3D beserta manik
Baju: Leher Bulat
Material Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Printed Crepe
Potongan Kain: Duyung A Cut

XS-S-M
Warna: Baby Blue Frozen
Sulam Lace Eklusif Tampal (Maroon)
Baju: Leher Bulat
Material Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Abstract Soft Cotton
Potongan Kain: Duyung 6 Panel - Potong 6

XS-S-M-L
Warna: Brown-Black (Perang Kehitaman)
Sulam Lace Eklusif Tampal (Maroon)
Baju: Leher Bulat
Material Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Valentina Dull Satin
Potongan Kain: Duyung 6 Panel - Potong 6

XS-S-M-L
Warna: Dark Maroon
Sulam Lace Eklusif Tampal (Gold Silver)
Baju: Leher Bulat
Jenis Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Italian Satin Candy Printed
Potongan Kain: Duyung A Cut

XS-S-M
Warna: Peach
Sulam Lace Eklusif Tampal (Purple)
Baju: Leher Bulat
Material Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Abract Soft Cotton
Potongan Kain: Duyung A Cut

XS-S-M-L
Warna: Purple Manggis
Sulaman Bunga 3D beserta manik
Baju: Leher Bulat
Material: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Printed Crepe
Potongan Kain: Duyung 6 Panel - Potong 6

XS-S-M-L
Warna: Red Chillie
Sulaman Bunga 3D beserta manik
Baju: Leher Bulat
Material Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Italian Printed Satin
Potongan Kain: Duyung A Cut

XS-S-M
Warna: Red Chillie
Sulaman Bunga 3D beserta manik
Baju: Leher Bulat
Material Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Printed Crepe
Potongan Kain: Duyung 6 Panel - Potong 6

XS-S-M-L
Warna: Royal Yellow
Sulam Lace Eklusif Tampal (Purple)
Baju: Leher Bulat
Jenis Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Italian Satin Candy Printed
Potongan Kain: Duyung A Cut

XS-S-M
Warna: Pastel Soft Yellow
Sulam Lace Eklusif Tampal (Purple)
Baju: Leher Bulat
Material Baju: Valentina Dull Satin
Pinggang: Separuh Getah dan Zip
Material Kain: Printed Crepe
Potongan Kain: Duyung 6 Panel - Potong 6
 Kalau ada yang berkenan, terus WA saya 013-2006586.
Harga sepasang RM 170 termasuk pos.

Sabtu, 21 Mac 2015

Tawaran Pakej Iklan

Ada tak yang nak saya promosikan produk bisnes?

Tak ada blog pun tak apa, janji ada produk bisnes.

Sebabnya kami akan promosikan produk anda di hampir 900 pautan blog.

Memang peluang untuk direbut oleh usahawan online yang belum ada blog sendiri. 

Hubungi saya untuk maklumat lanjut :)

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586
Email: ruslindajalil@gmail.com

Rabu, 18 Mac 2015

Cara Lihat Inbox Other FB

Teks: Ruslinda Abdul Jalil

Saya mohon maaf kepada adik kakak yang pm saya di FB. Ada mesej yang saya terlepas pandang sebab masuk ke inbox other. Bila saya buka mesej tu, ada yang hantar sejak bulan Julai 2014. Maaf. Mesej adik kakak tak muncul di peti mesej biasa tu. Jadi saya tidak tahu ada orang mesej saya.

Rupanya kalau kita tidak 'friend' dengan orang yang pm kita di FB, mesej dia masuk ke inbox other. Saya baru tahu! Maaf. Saya tidak mahir sangat dengan gajet IT ni. Pernah terbaca tapi tak faham :p

Mulai sekarang saya akan rajin pergi tengok kat inbox other tu.


Kalau kita buka FB dari desktop telefon bimbit, memang tak jumpa inbox other tu.

1. Mula-mula kena buka FB melalui Google Crome dan sewaktu dengannya.


2. Klik peti mesej dan skrol sampai bawah. Ye, bawah lagi lagi. Sampai tak boleh skrol dah.

3. Akan jumpa 'Lihat Semua Pesanan' atau kalau setting telefon bimbit anda dalam Bahasa Inggeris, ayatnya berbunyi 'See all messages'. Klik yang itu.

4. Anda akan nampak 'lihat mesej lain' atau 'see other messages'. Haa..itulah nya. Tengok berapa banyak mesej yang anda belum baca dan tak perasan pun (kalau ada la).

Adalah satu kerugian kepada peniaga online macam saya yang terlepas pandang pertanyaan (pm) dari pelanggan atau bakal pelanggan yang bertanya tentang produk yang saya tawarkan. Oleh itu, bagi yang belum tahu tentang inbox other ni bolehlah pergi tengok. Yang dah tahu tu, baca je la ye :)

Sabtu, 14 Mac 2015

Ebook Terbaru

Sangat ramai suri yang teruja mahu berhenti kerja, mari baca nota inspirasi suri yang sudah mengambil langkah berhenti kerja untuk dekat dengan keluarga dan bekerja dari rumah.

Promosi MAC, hanya RM30 untuk dua ebook ini.

Ebook Yeay! Mama Sudah Resign - terdapat 30 kisah inspirasi suri yang sudah berhenti kerja. Baca dulu kisah mereka.

Ebook Suri Rumah Juga Boleh Berbisnes - pengalaman penulis berhenti kerja dan memulakan bisnes hanya dari rumah.


Hubungi saya untuk dapatkan ebook inspirasi ini :)

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Isnin, 2 Mac 2015

Promosi Ebook Mac 2015

Teks: Ruslinda Abdul Jalil

Wanita tidak kira suri rumah atau suri bekerja, jiwanya mindanya hatinya tentu sering terfikir keluarga, anak-anak dan rumahtangga.

Wanita juga tidak boleh duduk diam. Macam-macam yang hendak dilakukan. Ada yang belum dibuat, ada yang sedang dibuat dan ada yang akan dibuat. Lagi banyak lagi seronok, hehe kata orang putih multitasking :)

Oleh itu, mari kita menambah ilmu cabang bisnes dengan membaca ebook ABDR yang ditulis oleh suri untuk suri sekalian.

TIGA EBOOK PADA HARGA RM50 (HARGA SEBENAR RM100)
1- Ebook Surirumah Juga Boleh Berbisnes
2- Ebook Super WAHM Supermom
3- 101 Idea Home Based Bisnes

SIAPA YANG HARUS MEMILIKI EBOOK INI?

**Mereka yang mahu menambah pendapatan sampingan dengan berniaga.

**Surirumah yang nak tahu cara berniaga online hanya dari rumah.

**Surirumah yang ada 1, 2, 3 atau lebih anak dan mahu belajar urus diri dan keluarga supaya lebih terurus.

**Mahu baca kisah motivasi mereka yang telah berjaya berniaga dan menguruskan rumahtangga.

**Mahu tahu cara mudah berniaga melalui platform online.

DAPATKANNYA SEKARANG!


Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...