Rabu, 29 April 2015

Kelas Akaun Bulan Mei

Kelas Asas Akaun secara ONLINE

Tarikh: 9/5/2015 @ 10/5/2015
Masa: 9.30pg - 12.30tgh
Yuran: RM150 

Modul 1: Basic book keeping.
Bagaimana merekod buku simpan kira?
Modul 2: Pengenalan kepada asas perniagaan dan fungsinya.
- Mengenal dan belajar kepentingan dokumen.
- Invois, cash, bil, resit, purchase order


Kelas Akaun Grup Coaching secara OFFLINE

(Min 6-10 peserta)
Tarikh: 16 Mei 2015 (Sabtu)
Masa: 9.15am-4pm
Lokasi: Putrajaya
Yuran: RM200

Modul
1. Pengenalan Book keeping and accounting
2. 10 kesalahan yang biasa dilakukan oleh entreprenuer
3. How to do record keeping
4. Basic costing and Pricing. Bagaimana anda meletakkan Harga?
5. Profit & Loss...anda untung @ Rugi????
6. Case Study (full set of Bookeeping)
case study - hands on task. Full cycle how to do book keeping.



Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Selasa, 21 April 2015

Kategori Kelas

Teks: Ruslinda Abdul Jalil

Mungkin ada suri yang berminat menyertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) tetapi malas hendak mencari entri yang dah terlepas. Tak mengapa, saya terangkan lagi di sini.

Matlamat ABDR untuk membantu suri belajar bisnes online, mulakan dari asas dengan modal yang rendah. Suri tidak perlu terkejar-kejar menyelesaikan tugasan seperti dalam kelas akademik yang lain. Tidak perlu menempuh kesesakan trafik untuk menghadiri kelas. 

ABDR beroperasi secara 100% atas talian sama ada untuk belajar atau selesaikan tugasan atau berurusniaga dalam jualan.

Secara ringkasnya ABDR ada 2 pilihan kelas:

1. Kelas asas blog penulisan (jika anda suka menulis dan bercerita atau menulis cerpen/novel ABDR ada kelas penulisan kreatif).

2. Kelas mula bisnes online – iaitu kelas paling asas menjual produk digital dan fizikal (ABDR juga menawarkan produk dropship untuk anda yang belum ada produk sendiri).

Pakej yuran bagi kategori kelas:

Kelas asas blog penulisan

a) Pakej 1 – RM150
Bonus: Ebook Asas Blog

b) Pakej 2 – RM180
Bonus: Ebook 3 buah: 
1) Ebook Asas Blog
2) Ebook Super WAHM supermom
3) Ebook mula bisnes Butik

c) Pakej 3 – RM200
Bonus: Ebook 4 buah: 
1) Ebook Asas Blog
2) Ebook Super WAHM supermom
3) Ebook mula bisnes Butik
4) Ebook 101 Idea Home Based Bisnes

d) Pakej 4 – RM250
Bonus: A) Ebook 5 buah: 
1) Ebook Asas Blog
2) Ebook Super WAHM supermom
3) Ebook mula bisnes Butik
4) Ebook 101 Idea Home Based Bisnes
5) Ebook Rahsia Khidmat Pelanggan

Bonus: B) Beriklan di SOHO selama setahun

e) Pakej 5 – RM300 
(Kelas Kombinasi 2 in 1 – Blog penulisan dan bisnes)
Bonus: A) Ebook 5 buah: 
1) Ebook Asas Blog
2) Ebook Super WAHM supermom
3) Ebook mula bisnes Butik
4) Ebook 101 Idea Home Based Bisnes
5) Ebook Rahsia Khidmat Pelanggan

Bonus: B) Beriklan di SOHO selama 2 tahun

*Perbezaan yuran adalah disebabkan oleh perbezaan pakej ebook bonus yang diberikan*

Kelas mula bisnes online

a) Pakej 1 – RM200

b) Pakej 2 – RM250

c) Pakej 3 – RM300

* Perbezaan yuran adalah disebabkan oleh perbezaan pakej ebook bonus yang diberikan*

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Jumaat, 17 April 2015

Mineral Coffee Banyakkan Susu Badan

Pelikkan? Ye la kadang ibu-ibu menyusukan tak nak minum kopi nanti susunya kurang. Tambahan ada kandungan kafein dan risau keburukannya kepada bayi. Kisah Mineral Coffee ni memang terbalik pula. 

Tak percaya? Inilah pengalaman Pn Mahanun dan kakaknya.

Pn Mahanun menceritakan pengalaman kak longnya dan dirinya yang mengamalkan Mineral Coffee dan susunya bertambah banyak.

"Kau nak buat apa order kopi mineral banyak kotak ni long, biasa kau order 2 kotak je. Kali ni sampai 12 kotak."

"Kawan aku jeles air susu aku banyak..malah lebih utk Deqna.."

"So..kopi ni diorang order,"

Alhamdulillah...itu perbualan saya bersama kak long saya.

Yup..bila minum mineral coffee, air susunya tidak pernah kurang, walaupun beliau mengandung dan melahirkan pada usia awal 40-an.

Dan kini, semua itu saya alami sendiri bila air susu saya juga tidak berkurangan malah berlebihan walaupun di bulan Ramadhan ini. Bukan itu sahaja, saya tetap bertenaga dan tidak rasa kekeringan walaupun baby Arissa kuat menyusu.

Terima kasih Allah. Terima kasih Mineral Coffee. 

Dengan izin Allah dan asbab Mineral Coffee saya dapat menambahnilai hidup orang lain.

Alhamdulillah.."

Bukan sahaja menambah susu badan juga memberikan tenaga untuk ibu-ibu kekal aktif sepanjang hari.



*** Inilah antara testimoni pengguna yang minum mineral coffee. Mineral Coffee adalah gabungan kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi. Aromanya istimewa ditambah pula mineral magnesium yang menggalakkan penyerapan dan pengekalan kalsium dalam tubuh badan manusia.

Nanti kita cerita tentang kelebihan garam buluh ok.

NAK ORDER MINERAL COFFEE, PM/WA LINDA 013-2006586 SEKARANG.

Nota Inspirasi Suri

Bagi suri yang sangat teruja dan tidak sabar untuk berhenti kerja, baca dulu pengalaman dan kisah inspirasi mereka yang sudah letak jawatan.

Nota inspirasi 6- Umi Arbee Ali

Saya selesaikan seberapa banyak hutang. Lupakan kad kredit. Adakan simpanan, insuran dan pelaburan secukupnya. Segera cukupkan simpanan untuk haji rukun Islam kelima. Latih diri hentikan perbelanjaan mengarut dan tidak perlu. Belajar berjimat dan menyimpan setiap hari. Belajar memasak pelbagai menu.

Dari status pengedar, saya sasarkan bergelar stokis supaya pendapatan separuh masa menyaingi gaji hakiki saya. Saya membaca banyak buku berkaitan rezeki dan bina keyakinan serta kesedaran bahawasanya segala-galanya adalah milikNya. Saya dapatkan idea dan buka minda akan realiti WAHM. Melatih diri pengurusan masa dan rumahtangga.

Allah melapangkan rezeki bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya (Allah) antara hamba-hamba-Nya (Allah), dan Dia (Allah) yang menyempitkan baginya. Sesungguhnya Allah terhadap segala sesuatu adalah al-‘Alim (Maha Mengetahui). Al-'Ankabut ayat 62.


Telah empat bulan bergelar WAHM, saya masih mampu menghulur duit belanja kepada orang tua, membayar bil, menolong suami dan menggembirakan keluarga dengan percutian. Keluarga tetap utama. Bak kata orang tua, belajar setinggi mana tetap ke ceruk dapur juga. Tetap mengasuh anak jua. Namun, saya bahagia. 

Baca lagi nota inspirasi suri yang lain dalam ebook 'Yeay! Mama Sudah Resign' dalam pakej promosi ini.


Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Khamis, 16 April 2015

Semangat Bisnes Online

Teks: Ruslinda Abdul Jalil
Gambar: ABDR

Hari ini, 16 April 2015 saya terjun ke cabang baru dalam bisnes online. Woww! macam gempak kan, tetapi saya suka semangat onlinepreneur mereka. 

Jadi alang alang memakai, saya jual sekali. Jika anda berminat dengan produk yang dipaparkan dalam blog ini, jangan segan hubungi saya LINDA melalui sms/wa 013-2006586. Lihat keterangan produk di Bazaar Online.

Selain itu, jika anda berminat menyertai kelas online dan dropship Akademi Bekerja Dari Rumah boleh hubungi saya juga. 

Dan, jika suri tercari-cari sumber bacaan yang bersesuaian dengan naluri berpendapatan dari rumah, boleh lihat pilihan ebook untuk dibaca. Lihat keterangan ebook di sini.



Kelas Bisnes Online/Offline

Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) ialah..

1. Kumpulan sokongan khas untuk suri belajar basic berbisnes online.

2. Kumpulan sokongan khas untuk suri belajar menjana pendpatan hanya di rumah.

3. Kumpulan sokongan khas untuk suri bekerjaya menjana pendapatan secara sampingan.

4. Kumpulan sokongan untuk mereka bergelar W.A.H.M. (woman at home mum).

5. Platform untuk belajar berbisnes produk fizikal secara dropship dan produk digital ebook dan servis.

6. Bergabung bersama kami, sudah lebih 1000 penyertaan suri.


 Sertai kami melalui mana-mana kelas berikut.

1. Kelas asas blog dan penulisan
2. Kelas asas blog dan fan page mula bisnes
- produk sendiri
- dropship makanan sunnah
- dropship produk islami
- dropship produk makanan
- drosphip telekung solat
3. Kelas beriklan mudah.my
4. Kelas penulisan kreatif
5. Pendaftaran pengurus online
6. Pendaftaran kelas urus akaun wahm soho
7. Tempahan blog bisnes/blog penulisan-siap 3 hari
8. Beriklan bersama kami di http://sohodirectory.blogspot.com/
9. kelas penulisan ebook premium

Yuran kelas adalah berbeza mengikut pakej.

#RM 200 (bonus 4 ebook - ebook belajar blog, ebook super W.A.H.M supermom, ebook mula bisnes butik dan ebook 101 idea home based bisnes) yuran adalah mengikut pilihan kelas salah satu di atas jika ambil berasingan

#Yuran RM300, 2 kelas serentak. (Bonus 5 ebook - ebook belajar blog, ebook super wahm supermom, ebook mula bisnes butik dan ebook 101 idea home based bisnes, ebook rahsia khidmat pelanggan) & bonus beriklan 2 tahun di S.O.H.O directory.

Pendaftaran Kelas Online/Offline Blog dibuka setiap hari.

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Rabu, 15 April 2015

Pilihan Kelas Untuk Suri

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Selamat datang peserta baru April 2015 ke Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR). Bergabung dengan kami lebih 1000 blog.

Di antara kelas yang boleh anda sertai:

1. Kelas asas blog dan penulisan.
Matlamat kelas bina pembaca kemudian tukar sebagai pelanggan.
Menulis secara konsisten.
Kuasai fokus blog berdasarkan siapa sasaran pembaca.
Memaksimakan pemasaran percuma.

2. Kelas asas bisnes online.
Belajar bina kedai online.
Kuasai 10 asas perlu ada pada kedai online.
Bina pasukan rakan niaga.
Bina kedai online dan jejak pembekal dan pemborong.

3. Kelas penulisan ebook premium.

4. Kelas akaun.

5. Kelas Instagram.

6. Kelas borong telekung solat

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Selasa, 14 April 2015

Kelas Asas Blog, Fanpage dan Iklan Instagram


Siapa yang boleh sertai kelas ini ?

1. Surirumah yang tidak mempunyai asas untuk berniaga secara online dan tidak tahu di mana harus bermula.

2. Mereka yang mahu menggunakan platform blog, fanpage dan juga Instagram sebagai tempat untuk membuat promosi atau menjual produk.

3. Mereka yang mahu belajar menggunakan platform percuma melalui blogspot untuk memulakan langkah pertama untuk dikenali di dunia blogging.

Apa yang akan diajar di kelas ini ?

1. Bagaimana untuk bina email sebagai penjenamaan diri dan membina sebuah blog yang dikenali.

2. Bagaimana untuk membina sebuah fanpage yang akan disukai pembaca.

3. Bagaimana untuk membuat pautan antara blog dan fanpage dan untuk saling mempromosikan keduanya tanpa mengeluarkan kos untuk iklan.

4. Bagaimana untuk membuat borang pesanan bagi memudahkan mengambil pesanan.

5. Bagaimana untuk bina akaun Instagram.

6. Bagaimana untuk membuat post gambar ke akaun Instagram & link ke platform sosial seperti facebook & twitter.

7. Bagaimana untuk membuat video pendek guna Instagram dan kongsi ke platform sosial yang lain.

8. Tips maksimumkan jualan dengan hashtag (#).

9. Tips naikkan follower (pengikut).

10. Bagaimana untuk masukkan link akaun Instagram ke blog.

Terhad untuk 10 orang sahaja satu sesi ya, jom cepat-cepat daftar.

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Selasa, 7 April 2015

Cara Suri Menangani Stress

• Jangan mudah stress melihat rumah berselerak dan anak-anak minta perhatian serentak. Tarik nafas buat senarai, atau segera buat satu persatu.

• Kadangkala apabila terlalu penat, tangguhkan dulu, rehat seketika dan kembali semula dengan rutin sibuk.

• Anda perlu tahu setakat mana kemampuan dan sasaran mahu dicapai.

• Apabila terlalu penat, berkongsi dengan suami, mintalah bantuan terutama hari minggu, mohon cuti menguruskan anak-anak. Biar suami sahaja yang uruskan.

• Antara zikir yang disarankan Rasulullah kepada salah isteri baginda yang mengadu penat menguruskan rumahtangga. Subhanallah, Allhamdulillah, Allahuakbar, ketika mahu tidur. Hilang segala kepenatan seharian dengan limpahan kasih sayang Allah.

Nak tahu lagi bagaimana menjadi super mom?

Dapatkan ebook Super Wahm Super Mom dengan pakej promosi ini.

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Jumaat, 3 April 2015

Kelas Akaun April

Alhamdulillah. Terima kasih pada yang telah mendaftar dan menyertai kelas urus akaun bisnes anjuran ABDR.


Belajar urus akaun kewangan bersama 2 orang Trainer yang berkolaborasi dengan ABDR.

Pendaftaran sudah dibuka. Kelas Asas akaun bulan April 2015.

1. Kelas Asas Akaun secara ONLINE
Tarikh: 5 April 2015 (Ahad) / 19 April 2015 (Ahad)
Masa: 9.30pg - 12.30tgh

Modul 1: Basic book keeping.
Bagaimana merekod buku simpan kira?
Modul 2: Pengenalan kepada asas perniagaan dan fungsinya.
-Mengenal dan belajar kepentingan dokumen.
-Invois, cash, bil, resit, purchase order
Yuran RM150 - untuk 2 modul

2. Grup Coaching (Min 6-10 peserta)
Tarikh: 18 April 2015 / 25 April 2015 (Sabtu)
Masa: 9.15am-4pm
Lokasi: Putrajaya.
Yuran: RM200

Modul:
1. Pengenalan Book keeping and accounting
2. 10 kesalahan yang biasa dilakukan oleh entreprenuer
3. How to do record keeping
4. Basic costing and Pricing. Bagaimana anda meletakkan Harga?
5. Profit & Loss...anda untung @ Rugi?
6. Case Study (full set of Bookeeping) - hands on task. Full cycle how to do book keeping.

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...