Selasa, 20 Oktober 2015

ABDR Untuk Wanita Dan Lelaki

Penulis : Siti Zubaidah Ibrahim a.k.a Kak Bed
Guru Online : Pn. Zaila Mohamad
Sumber : ABDR

Ulasan Kelas Asas Blog, Fanpage & Beriklan di Instagram.

"Jika anda mahu ubah hidup anda serta tahap kewangan anda,kita perlu tingkatkan tahapILMU kita,tahap KUASA TINDAKAN kita dan tahap PERHUBUNGAN DENGAN ALLAH serta orang di sekeliling kita terutama ibubapa" - Dr Azizan Osman.

ILMU..kerana dahagakan ilmu IT maka Kak Bed berada di sini - di kalangan rakan rakan hebat ABDR. Sebenarnya dah lama Kak Bed tahu kewujudan ABDR (Akademi Bekerja Di Rumah) melalui post post di facebook oleh Puan Masayu Ahmad.

Puan Masayu Ahmad memang tersenarai dalam friendlist Kak Bed masa mula mula Kak Bed ada facebook. Beliau merupakan rakan kepada bekas rakan rakan satu sekolah dengan Kak Bed yang belajar di USM, Penang.

Pada permulaan, Kak Bed tak memahami sangat apa yang diutarakan oleh beliau tapi Kak Bed suka baca post post beliau. Sehinggalah beliau menjadi penulis dalam majalah Mingguan Wanita. Masa tu terlintas dalam fikiran Kak Bed, 'bagus betul dia ni. Gigihnya dia".

Tapi cuma fikir saja tanpa sebarang tindakan susulan, sebab apa yang Kak Bed faham ketika itu adalah artikel artikel yang ditulis adalah untuk surirumah sahaja..huhuhuhu.

Sampailah satu saat di mana Kak Bed ternampak iklan di post beliau berkenaan Kelas Instagram dan asas blog.

Kak Bed tertarik dengan instagram sebab nak tahu macamana nak berniaga melalui Insta masa tu. Lalu diperkenalkan kepada Cikgu Zaila Mohamad yang merangkap macam adik sudah lagaknya..hihihi..

23 Mei 2015, kelas ditetapkan. Bukan senang nak cuti sebab Kak Bed kerja retail. Tapi atas kebernasan memberi alasan akhirnya dapat bersua muka dengan Cikgu Zaila ni.

Debaran sesangat sebab tak tahu perwatakan beliau macamana kan. Kak Bed ni dah la kurang ilmu IT. Macam mana la kalau tak dapat ikut kelas ni nanti. Risau yang amat sebenarnya.

Semua debaran, takut, runsing habis hilang bila dalam kelas. Cikgu Zaila bukanlah seperti guru displin macam di sekolah sekolah itu.hihihi.. Beliau banyak membimbing Kak bed dalam kelas dari A-Z. Sangat penyabar orangnya walau Kak Bed banyak bertanya.

Banyak perkara yang Kak bed tak tahu sebenarnya pasal blog. Sebelum ni asyik google, belajar di youtube tapi susah benar nak faham. Bila bersemuka macam ni, baru la Kak Bed 'ternganga' sekejap. Boleh dikatakan 100% persoalan pasal blog terutamanya terjawab. Manakala instagram pula tak susah rupanya. Hanya kena rajin upload gambar saja.

Cikgu Zaila juga guide Kak Bed apa sebenarnya perlu fokus penulisan dalam blog. Beliau nampak post post Kak Bed sebelum ini dan terus suggest fokus kepada kecantikan. Walhal masa tu Kak Bed memikirkan fokus yang lain.

Tapi memang benarlah cadangan Cikgu Zaila untuk memberikan fokus kepada kecantikan sebab Kak Bed rasa lebih santai mencoret dalam blog berbanding 'fokus' Kak bed yang satu itu.

Pendek kata memang tak rugi sertai keluarga besar ABDR ni. Ada group coaching lagi. Tak jemu jemu melayan Kak Bed siang dan malam, memang ada rasa pertalian yang istimewa di situ.

Nak sertai kelas samada offline dan online tak susah pun. Boleh hubungi Puan Zaila Mohamad di facebook.

Terima kasih Cikgu Zaila dan Puan Masayu Ahmad kerana sudi memberi peluang kepada Kak Bed untuk menyertai keluarga besar ABDR ini.

***************************************************
Akademi Bekerja Di Rumah (ABDR) ialah :-
  1. kumpulan sokongan khas untuk suri belajar basic berbisnes online.
  2. kumpulan sokongan khas untuk suri belajar menjana pendapatan hanya di rumah.
  3. kumpulan sokongan khas untuk suri bekerjaya menjana pendapatan secara sampingan.
  4. kumpulan sokongan untuk mereka bergelar wahm.
  5. platform untuk belajar berbisnes produk fizikal secara dropship dan produk digital ebook dan servis.
Kami dari jemaah ABDR menyediakan peluang dan ruang bagi suri yang mahu belajar asas penulisan dan bina kedai online.
  1. Belajar asas memaksimakan pemasaran percuma melalui blog dan juga facebook.
  2. Belajar asas berjualan melalui program dropship.
  3. Belajar menjual produk fizikal.
  4. Belajar menjual produk digital.
  5. Juga belajar bagaimana memulakan usaha menabung dan pendapatan aktif tanpa perlu mengeluarkan modal yang besar.
Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586
Blog: http://ruslindajalil.blogspot.com/
FB: https://www.facebook.com/ruslindajalil
Email: ruslindajalil@gmail.com

#bekerjadarirumah
#bisnesdarirumah
#janawangdarirumah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...