Jumaat, 2 Oktober 2015

Kepentingan Penulisan 44 Entri

Guru Online : Aishah Hussein
Sumber: ABDR

Ulasan Kelas Asas Blog Penulisan.

Hampir 4 bulan tiada internet di rumah disebabkan tertinggal mobile wifi di sebuah hotel di Ipoh hujung tahun 2014, nak tak nak terpaksa juga mencari talian internet lain. Anak-anak pun dah mula dengan folio, perlu mencari maklumat untuk assignment mereka. Pada hari ini internet bukan lagi satu kehendak tapi dah menjadi keperluan setiap rumah.

Alhamdulillah sampai juga saya ke entri yang ke 44. Saya bermula pada Julai 2014, sekarang dah hampir setahun usia Blog Rahsia Idaman Suri ini. Walaupun ini bukanlah blog saya yang pertama, tetapi ini adalah blog saya yang konsisten sehingga boleh mencapai penulisan saya yang ke 44. Terima kasih atas tunjuk ajar dan bimbingan Kak Aishah sebagai guru saya dalam Akademi Bekerja Di Rumah ini.

Tunjuk ajar dan teguran dari guru saya kak Aishah mematangkan lagi blog RIS saya ini. Menulis blog berguru memang ada bezanya. Menulis dengan lebih yakin dan mudah dengan berpandukan bimbingan yang telah disediakan untuk kelas penulisan asas blog ini. Mungkin lepas ini saya akan mula dengan kelas blog bisnes pula.

Lagi sekali terima kasih kepada kak Aishah dan guru-guru ABDR yang lain di atas sumbangan dalam menjayakan blog RIS saya ini. Jasa kalian akan dikenang hingga ke akhir hayat.

*****************************************************

Sekiranya anda mahukan bahan bacaan / mencari informasi berkaitan asas bisnes online / mula bisnes dari rumah, kami mempunyai himpunan ebook yang ditulis sendiri oleh Pengasas ABDR iaitu Pn. Masayu Ahmad. Sesuai untuk suri atau sesiapa yang mahu memulakan bisnes skala kecil atau bisnes dari rumah.
 1. Belajar Asas Blog
 2. Panduan Mula Bisnes Butik Online / Offline
 3. 101 Idea Home-Based Bisnes
 4. Panduan 44 Hari Pantang Tradisional & Moden
 5. 44 Resepi Pantang Tradisi Melayu
 6. Super WAHM Super MOM
 7. Rahsia Khidmat Pelanggan, Usahawan Online
 8. Yeay Mama Sudah Resign
 9. Surirumah Juga Boleh Berbisnes
 10. 10 Langkah Bina Kedai Online 
 11. Rahsia Bisnes Khadijah Isteri Rasulullah (bakal terbit)
Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586
Blog: http://ruslindajalil.blogspot.com/
FB: https://www.facebook.com/ruslindajalil
Email: ruslindajalil@gmail.com

#bekerjadarirumah
#bisnesdarirumah
#janawangdarirumah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...