Isnin, 31 Oktober 2016

Jawatan Kosong

PEGAWAI PEMASARAN SYARIKAT TELEKOMUNIKASI TERBAIK DI MALAYSIA

SYARIKAT : Tone Group Sdn.Bhd.

USAHASAMA : Tone Group, Celcom Dan Tune Talk.

KELAYAKAN : Berdaftar dengan Syarikat dan diberikan Nombor ID.

BIDANG TUGAS :
#Mempromosikan Sim Kad Tone Plus.
#Menambah pelanggan baru untuk menggunakan Sim Kad Tone Group.

CARA UNTUK LAKUKAN :

*ONLINE* : Gunakan media sosial yang ada seperti Facebook/wechat/WhatsApp dan lain-lain.

*OFFLINE* : Terus jumpa pelanggan sama ada guna risalah / buku / CD dan sebagainya mengikut kesesuaian sendiri.

MASA : Bebas (ikut kesesuaian).

GAJI :

*A* : RM20 setiap 1 sim kad yang didaftarkan.

*B* : 13% infiniti komisen setiap sim kad yang top up di mana-mana kedai seluruh Malaysia.

*C* : Bonus Tahunan 5% hingga 20% dari pendapatan bulanan.

CARA BAYARAN : Terus ke Akaun Bank

SKIM PENCEN : Semua pendapatan boleh diwariskan.

Syarikat sediakan INSURANS TAKAFUL RM50,000.00
*terma dan syarat*

Anda Berminat?

PM saya LINDA 013-2006586.

Dapatkan keterangan lanjut disini http://bit.ly/2diEwx8 


Jumaat, 28 Oktober 2016

Antara Telefon Dan Kereta



Senang je nak faham BIZ Tone Plus ni.

Anda topup RM30 dengan Tone Plus dan isi minyak kereta anda RM30.

Persamaan.

1) HP anda mesti kena topup, tak ada kredit HP umpama tak ada erti.
- kereta kena isi minyak kalau tak, tak boleh jalan.

2) HP anda kena topup berkali-kali, bila dah habis kredit.
- kereta pun kena isi minyak berkali-kali, bila dah habis minyak.

Perbezaan.

1) Dengan Tone Plus, kenalan anda Topup RM30 anda akan dibayar balik RM3.90.
- anda isi minyak RM30, dah habis terus hangus tak ada pulangan.

2) Anda topup RM30 sebanyak 5 kali. So, anda dibayar sebanyak RM19.50.
- anda isi minyak RM30 sebanyak 5 kali, lagi hangus begitu sahaja, tak ada pulangan.

Mudah sangat buat duit melalui Handphone. Jadi, tukarlah simkad anda ke Tone Plus. Boleh kekalkan nombor lama.

Whatsapp saya 013-2006586 atau klik link untuk daftar ahli PERCUMA http://bit.ly/2diEwx8 

Rabu, 26 Oktober 2016

Jangan Mengalah

Hari ini awak promote barang tiada orang nak beli. Tapi 10 orang tengok iklan awak.

Seminggu awak promote pun tiada orang nak beli. Tapi dah makin ramai kenal awak dan tahu apa yang awak jual.

Sebulan awak promote lagi pun sepi jugak. Tapi lebih 500 friends FB awak dah tahu apa yang awak jual!

Bulan kedua awak give up dan terus stop! Sebab time tu awak rasa dah tak boleh buat bisnes, tak laku la katakan.

Bulan kedua tu lah ramai pulak yang tunggu mana iklan awak, barang awak dan bisnes awak. Customer dah ada duit nak beli. Tapi awak? Dah pun berhenti..

Wahai abang, kakak..
Kental sikit boleh tak?

Jangan pernah mengalah. Maybe bulan pertama agak sukar, tapi selepas tu In sha Allah akan ada.

Yang penting iklan iklan dan terus iklan tanpa henti.

Usaha tangga kejayaan..
Be consistent..

Whatsapp saya 013-2006586 atau klik link untuk daftar ahli PERCUMA http://bit.ly/2diEwx8

Isnin, 24 Oktober 2016

Do It Duit


Kami hanya kongsi peluang buat duit sahaja kerana anda juga seperti kami pengguna telefon bimbit. Yang membezakan kita adalah simkad yang kita guna.

Simkad kami membayar ketika kami topup, ahli keluarga kami topup dan rakan-rakan kami topup.

Simkad anda pula?
Jika tak dibayar, anda sedang tanggung kerugian.

Kami mahu anda juga dapat duit seperti kami, kini pilihan di tangan anda. Jika anda berminat whatsapp saya 013-2006586 atau klik link di bawah untuk daftar ahli PERCUMA http://bit.ly/2diEwx8

Dan anda boleh kekalkan nombor lama.

Jumaat, 21 Oktober 2016

Jangan Takut MENCARI Rezeki

TAKUT CARI ORANG? 
  • Ada orang sanggup CARI kerja kosong
  • Ada orang sanggup CARI tin kosong
  • Ada orang sanggup CARI kotak kosong
  • Ada orang sanggup CARI besi buruk
  • Ada orang sanggup CARI sampah
  • Ada orang sanggup CARI hantu
DEMI SESUAP NASI.


Tapi kita..
  • CARI orang yang nak ubah hidup
  • CARI orang yang nak bayar hutang PTPTN
  • CARI orang yang nak bayar hutang rumah
  • CARI orang yang nak bayar hutang kereta


Jangan CARI..
  • Orang yang malas
  • Orang yang 1000 alasan
  • Orang yang negatif


Tanya diri anda..
  • Banyak mana simpanan aku ?
  • Dah habis ke hutang-hutang aku ?
  • Kereta aku bank yang punya
  • Rumah aku masih sewa
  • Bila nak bawa mak ayah pergi umrah haji ?
  • Berapa banyak aku boleh bagi duit pada mak ayah aku ?


Jadi..APA NAK TAKUT CARI ORANG?
  • Dah memang bisnes perlukan orang
  • Anda yang masuk bisnes,
  • Anda bukan orang ke??


Nak berjaya, kena RAJIN DAN SANGGUP..
  • Bertanya
  • Belajar
  • Mengajar

Khamis, 20 Oktober 2016

Perbezaan Pendapatan Aktif dan Pasif

Berminat untuk menjana pendapatan pasif? Ketahui dengan lebih lanjut mengenai simkad Tone Plus.

Adakah bil telefon anda sebulan lebih RM30?

Tapi tak dapat sebarang ganjaran daripada pihak telco?

Saya tak cadangkan anda untuk ubah terus telco. Tapi, sila pastikan anda baca dan faham dulu 5 sebab anda patut tukar telco Tone Plus.

(1) Setiap kali topup, anda dapat komisyen.

(2) Setiap kali anda bantu kawan lain gunakan simkad Tone Plus, anda dapat juga komisyen setiap kali dia topup sampai bila-bila.

(3) Anda boleh kumpul poin setiap kali topup untuk dapatkan claim tiket penerbangan daripada Air Asia secara PERCUMA.

(4) Syarikat ini bergabung dengan Air Asia dan Celcom supaya anda dapat perkhidmatan yang terbaik. Dah la terbaik, dapat ganjaran pula tu.

(5) Komisyen yang bakal anda terima adalah TANPA HAD. Selagi mana anda aktif gunakan Tone Plus sebagai telco, dan selalu topup setiap bulan.

Best ke tak best?


Saya tak nak buang masa anda.

Kalau anda tak minat, itu terpulang. Saya tak rugi apa-apa.

Kenapa saya cerita pasal Tone Plus ni? Sebab saya sendiri rasa rugi sebelum ni.

Topup setiap bulan hampir RM100, tapi tak dapat ganjaran yang menarik pun.

Baca dan fahamkan. Kalau anda dah bersedia untuk tukar kepada simkad Tone Plus, boleh wasap saya 013-2006586. Boleh kekalkan nombor lama anda.

Rabu, 19 Oktober 2016

Kenapa Anda Perlu Pilih Tone Plus

(1) Untuk dapat semua kelebihan TonePlus.

(2) Untuk jana income, daripada membayar bil / topup setiap bulan, baik kejar komisen. Boleh buat secara sambilan- part time dan tiada limit.

(3) Modal rendah. Cuba anda bayangkan bisnes apa yang boleh buat dengan RM100? Anda boleh biarkan sistem SMART TPA untuk bina network anda. Pada masa yang sama sekiranya anda ingin kongsikan tentang Tone Plus, pihak kami telah sediakan link autodownline SMART TPA anda.

(4) Makin ramai orang akan upgrade simkad kepada Tone Plus. Yelah dah dapat macam-macam benefit, boleh dapat duit lagi. Tak kan lah tak nak upgrade lagi? Bayangkan mereka berada dalam rangkaian anda, setiap kali mereka top up bulan-bulan anda dapat komisen. Mereka yang top up sendiri, anda tak perlu paksa atau ingatkan pun, jadi repeat sales sentiasa ada.

(4) Pendapatan pasif ini berterusan selagi mana orangg yang anda kenalkan top up. Dan boleh diwariskan pulak tu.

Masih ragu-ragu? Anda bukannya menambah beban, cuma bertukar kepada simkad yang lebih baik.

Kalau anda ingin jana pendapatan tambahan tanpa mengganggu kerja harian anda, anda tahu apa yang perlu anda buat.

Setiap saat yang ANDA bazirkan, komisen yang ANDA rugi mungkin RM5, RM10, RM50, RM100, RM500, RM1K, RM10k.

Ingat ini bukan sekali dapat tetapi setiap bulan dapat selagi mana pengguna tajaan ANDA top up!! Tambahan pula pendapatan ini boleh diwarisi.

Rebut peluang ini, jika bukan ANDA pasti lebih ramai yang akan rebut. Kenapa mahu ketinggalan? Ada 40 juta pengguna telefon bimbit di Malaysia. Nilaikan sendiri betapa besar potensi bisnes ini.

Nak tau bagaimana sistem SMART TPA berfungsi, boleh tengok video yang kami sediakan.


Boleh daftar di sini http://bit.ly/2diEwx8
atau pm saya Linda 013-2006586 (ID TPA 193790)

Selasa, 18 Oktober 2016

Penjagaan Ibu Berpantang dan Menyusu

Teks: Ruslinda Abdul Jalil

Ada banyak cara pengambilan Manjakani untuk kesihatan dalaman ibu selepas bersalin dan Habbatusauda sebagai penggalak susu ibu. Tak tahu macam mana rupa Cik Manjakani dan Habbatusauda? Silalah cari Pakcik Google sebab dia simpan banyak gambar.

Manjakani

Habbatusauda atau dikenali sebagai Jintan Hitam
MANJAKANI

Cara Makan

Rebus buah manjakani dan buang kulit. Hanya ambil isinya dan digentel-gentel dengan nasi dan telan. atau letak dalam pisang dan telan supaya tidak tergigit manjakani yang pahit itu.

Cara Basuh

Rebus manjakani dan biarkan sejuk dahulu. Gunakan air rebusan itu untuk mencuci 'aset' wanita.

Cara Minum

Rebus Manjakani dan biarkan suam kemudian boleh terus diminum. Selain itu, anda boleh tambah halia dan kunyit semasa merebus untuk rasa yang lebih menyengat. 

#di olah semula daripada sumber ibuamsyarasyraf.blogspot.my

5-6 helai daun sirih
3 tangkai daun inai (daun sahaja)
2-3 biji manjakani

Bahan-bahan ini direbus dengan api perlahan tapi jangan lama sangat nanti jadi super pahit. Biarkan suam kemudian minum, dua kali dalam sebulan. Tidak boleh diminum semasa haid.

Khasiatnya sangat elok bagi wanita untuk menaikkan seri muka dan mengurangkan bau badan.

#di olah semula daripada sumber FB Pn. Shima Harun.

HABBATUSAUDA

Makan 7 biji Habbatusauda sebelum tidur dan 7 biji selepas bangun tidur untuk menjaga kesihatan menyeluruh, memberi tenaga kepada tubuh, mengurangkan kolestrol dan membanyakkan susu ibu.

ABDR ada pakej yang mengandungi kedua-dua herba ini dan disertakan dengan dua buah ebook berkaitan menu dan panduan berpantang. 

Hubungi saya,

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Ahad, 16 Oktober 2016

Cara Mendaftar Simkad TonePlus


BAGAIMANA NAK DAFTAR?

(1) Boleh klik di sini http://bit.ly/2diEwx8

(2) Atau pm saya Linda 013-2006586 (ID TPA 193790).

(3) Pihak kami akan mesej butiran lanjut langkah-langkah pendaftaran.

(4) Simkad anda akan didaftarkan oleh pihak kami. Anda boleh kekalkan no lama anda di Tone Plus.

(5) Pakej simkad termasuk buku panduan, flyers dan keahlian sistem SMART TPA.

(6) Kami akan maklumkan no tracking pos kepada anda. Penghantaran biasanya ambil masa 2-3 hari bekerja.

Mulakan langkah sekarang!

Sabtu, 15 Oktober 2016

Pakej Ibu Berpantang dan Menyusu

Teks: Ruslinda Abdul Jalil


Ebook 44 Resepi Berpantang
Ebook Panduan Berpantang
Manjakani
Habbatusauda
Hanya RM 85.00 termasuk pos (SM)
RM 95.00 (S/S)

Manjakani adalah herba tradisional yang digunakan sejak dahulu untuk memulihkan luka dalaman selepas melahirkan dan mengecutkan rahim. Manakala Habbatusauda pula dikatakan dapat menggalakkan pengeluaran susu ibu serta memberi tenaga. 

Kedua-duanya baik digunakan untuk menyembuhkan penyakit, dengan izin Allah. Nanti kita cerita macam mana nak makan Manjakani dan Habbatusauda bagi ibu berpantang dan menyusu. 

Ebook pula mengandungi menu dan panduan untuk bakal ibu atau ibu yang baru melahirkan bayi. Juga sesuai untuk bacaan suami atau bakal bapa yang menjaga kesihatan isteri yang berpantang dan boleh menyediakan sendiri menu untuk isteri yang telah melahirkan permata hati.

Hubungi saya untuk dapatkan pakej istimewa ini.

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Jumaat, 14 Oktober 2016

10 Faktor Penghalang Kejayaan

Teks dan Sumber : Grup WA

1. EGO DAN RASA SELESA
Contoh : Syukurlah gaji RM3500, tak perlulah cari lebih, RM3500 dah cukup untuk aku. Ermmm buat apa nak kaya? Nanti riak pula!

2. TAKUT
Contoh : Takut untuk memulakan sesuatu, takut menghadapi perubahan hidup, takut mencuba sesuatu yang baru, takut akan persepsi orang, takut orang kata itu dan ini, takut kaya, takut miskin, takut gagal..macam-macam takut ada.

3. RASA TAK LAYAK
Contoh : Aku tak layak nak jadi kaya, tak layak nak dapat lebih RM100k, aku lebih layak hidup miskin..lebih layak hidup seadanya aku..

4. SUKA BERTANGGUH
Contoh : Nanti laa, rileks laa dulu, esok ada lagi, tunggu minggu depan laa, bulan depan ke.. Hakikat nak buat benda baik memang payah!

5. SUKA BERI ALASAN
Contoh : Aku sibuk, takde masa, bisnes tu tak sesuai untuk aku, aku tak pandai, aku tak tahu, masalah anak takde orang jaga, masalah nak mula tapi takde modal. Macam-macam alasan ada!

6. MUDAH TERPENGARUH DENGAN PERKARA NEGATIF
Contoh : Tengok post negatif dalam group terus rasa down, dengar orang cakap negatif terus terpengaruh, hilang semangat, apa sahaja yang negatif terus melekat dalam kepala dan terus hilang fokus. Sebab apa? Tak cari persekitaran yang lebih positif dan lebih baik. Ubah!

7. TIADA KESUNGGUHAN
Contoh : Tak bersungguh-sungguh dengan apa yang mereka nak capai. Buat sesuatu sambil lewa saja. Main-main..

8. SUKA SALAHKAN ORANG LAIN
Contoh: Aku tak salah, aku jadi begini sebab upline aku....Aku tak berjaya sebab aku tidak dibantu, aku gagal sebab mereka yang buat dan bukan aku, semua sebab orang lain.

9. TAK YAKIN DENGAN DIRINYA SENDIRI
Contoh : Aku boleh ke? Aku tak yakinlah. Nanti tak close. Nanti orang tu reject. Nanti itu nanti ini..

10. TIADA MATLAMAT JELAS
Contoh : Buat sesuatu sekadar sahaja, dapat capai ataupun tidak tak kisah. Tiada target. Sebab tu bisnes bertahun-tahun masih di takuk yang sama sebab tiada matlamat yang jelas.

Kenali sendiri apa yang menghalang anda untuk berjaya..tepuk dada tanya hati dimanakah posisi kita jika benar kejayaan yang kita inginkan.

Hakikat nak seribu daya tak nak memang seribu pula dalihnya..

KENALI DIRI UBAH PERIBADI
KEJAYAAN PASTI BUKAN LAGI MIMPI!

"Kaya Harta Kaya Jiwa"

#cnp perkongsian dari grup WA, tak tahu siapa penulis sebenar untuk diberikan kredit. 

#perkongsian di sini untuk bacaan dan motivasi diri sendiri serta pembaca yang lain.

Rabu, 12 Oktober 2016

Bukan Senang Nak Senang

Teks: Ruslinda Abdul Jalil

TUNE TALK TONE PLUS adalah produk anti kemelesetan ekonomi. Walaupun semasa ekonomi gawat, kita tetap menggunakan telefon bimbit kerana keperluan untuk berhubung dan mencari atau mendapatkan maklumat secara online.

Oleh itu pengguna telefon bimbit mestilah mempunyai simkad. Dan pasaran simkad TonePlus adalah paling sempoi dan mudah untuk dilakukan.
  • Tak perlu buka kedai.
  • Tak perlu jual topup.
  • Tak perlu modal yang banyak.
  • Tak perlu buat kerja berat.
  • Surirumah pun boleh.
  • Pesara pun boleh buat.
  • Pendapatan boleh diwarisi.
  • Warga asing pun boleh join.
Nak tau bagaimana sistem SMART TPA berfungsi, boleh tengok video ini untuk pemahaman anda

Dah sedia untuk menyertai kami, klik di sini http://bit.ly/2diEwx8
atau pm saya Linda 013-2006586 (ID TPA 193790).

Selasa, 11 Oktober 2016

Dropship Buku

Teks: Ruslinda Abdul Jalil


Ini adalah sebahagian daripada buku-buku ilmiah yang kami jual. Anda yang berminat untuk menyertai dropship kami boleh berhubung dengan saya. 

Yuran Dropship RM 50.00 sahaja.
Yuran Dropship RM 250.00 dengan Kelas Asas Blog Bisnes.

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Isnin, 10 Oktober 2016

Kelas Asas Akaun Oktober


Kelas offline Putrajaya 15/10/16 Sabtu
Kelas online 23/10/16 Ahad

Pendaftaran Kelas Akaun Offline dan Online masih dibuka. 

Update terkini, masih ada 3 tempat kosong untuk kelas di Putrajaya.

Grup Coaching Asas Akaun (Min 3-5 org peserta)
Tarikh: 15/10/16 Sabtu.
Masa: 9.15am-2pm
Lokasi: Putrajaya

Modul:
1. Pengenalan Buku Kira-Kira dan Perakaunan.
2. 10 kesalahan yang biasa dilakukan oleh usahawan.
3. How to do record keeping yang betul (Lejar, untung, rugi dan balance sheet).
4. Pengenalan kepada Asas Kos dan Meletakkan Harga pada satu-satu produk.
5. Akaun untung atau Rugi. Syarikat anda UNTUNG atau RUGI?
6. Case Study (Merangkumi penyediaan akaun penuh) - hands on task.

Pengurus Online
sms/whatsapp 013-2006586

Menjana Pendapatan Pasif

Macam mana nak dapat pendapatan pasif dengan telefon bimbit?


Jom sertai saya di Tone Plus. Klik di sini http://bit.ly/2diEwx8
atau pm saya Linda 013-2006586 (ID TPA 193790)

Ahad, 9 Oktober 2016

ABDR di Sabah

Teks : Ruslinda Abdul Jalil

Peniaga online atau dropshipper di SABAH kini boleh mengikuti kelas asas blogshop ABDR untuk membina kedai online bagi memasarkan produk jualan, diadakan di lokasi berikut :

Lot 30, Blog G, Tingkat 1, Royal Plaza Putatan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah.

Tarikh : 19 November 2016 (Sabtu)

Masa : 9.30am - 4.30 pm

Yuran : RM 300

Termasuk:
1. Sarapan Pagi
2. Makan Tengah hari
3. Bonus 6 ebook 
4. Nota kelas disediakan
5. Laptop dan buku nota (bawa sendiri)

Siap sebuah blog bisnes. Selesai kelas offline dapat masuk group kelas rasmi secara online.

Peserta terhad kepada 50 orang SAHAJA. Sila daftar terlebih dahulu sebelum mengikuti kelas ini.

Sabtu, 8 Oktober 2016

Simkad TonePlus

Teks: Ruslinda Abdul Jalil



Zaman sekarang telefon bimbit adalah KEPERLUAN, yang pasti digunakan setiap hari.

Kalau guna telefon bimbit, mesti ada simkad kan? Anda guna simkad apa? Terpulanglah anda nak pilih telco mana yang menepati keperluan anda.

Kebanyakan simkad memang boleh buat panggilan, sms dan melayari internet. Cuma yang membezakan simkad Tone Plus boleh bagi anda DUIT!

Nak tahu macam mana nak jana duit daripada perniagaan telco, klik di sini http://bit.ly/2diEwx8 atau pm saya Linda 013-2006586 (ID TPA 193790).

Khamis, 6 Oktober 2016

Smart Simkad



Saya dah upgrade simkad kepada TonePlus untuk menikmati kelebihan sistem SMART TPA. Anda bila lagi ?

Dengan TonePlus anda dapat..

1) Pulangan Tunai setiap kali topup.
2) Data PERCUMA.
3) Kredit PERCUMA.
4) Diskaun Hotel (Tune Hotel).
5) Perlindungan Insurans PERCUMA (topup RM50 & keatas).
6) Akaun Selfcare (untuk semak butiran telefon).
7) Mata Ganjaran BigPoint (tebus untuk tiket AirAsia, telefon bimbit, jam, tiket wayang dll).
8) Pelan Pendapatan.
9) Insentif Percutian/Umrah.
10) Cabutan Bertuah.
11) Peluang Perniagaan.

Dan lagi..

* Anda Topup, Anda Dibayar.
* Kawan Anda Topup, Anda Dibayar.
* Kawan kepada Kawan Anda Topup, Anda Juga Dibayar.

Boleh klik di sini http://bit.ly/2diEwx8
atau pm saya Linda 013-2006586 (ID TPA 193790)

Rabu, 5 Oktober 2016

Bina Kedai Online


Lima manfaat yang diperolehi dengan menyertai Kelas Blogshop ABDR :-

# penjenamaan diri dan nama untuk memudahkan carian di Google.

# masa kelas sangat fleksibel.

# nota-nota lengkap disediakan dalam group kelas di FB.

# pautan dengan lebih 1000 alumni ABDR yang membantu aliran trafik ke blog.

# dapat menjana pendapatan melalui ABDR, selain mempromosikan produk sendiri.

Hubungi saya untuk mendaftar.

Selasa, 4 Oktober 2016

Berhijrah

Teks: Ruslinda Abdul Jalil.

Salam Sejahtera dan Salam Tahun Baru Hijrah kepada sahabat pembaca :)

Walaupun blog ini hampir setahun tidak dikemaskini, tetapi masih ada pertanyaan dari pembaca yang ingin tahu tentang kelas blog dan dropship ABDR. Silakan, nombor telefon saya masih sama. Saya sedia membantu anda.

Banyak perkara baru yang berlaku setiap hari dan upgrade dari semasa ke semasa. Daripada beranak dua menjadi tiga, daripada prasekolah naik ke darjah satu, daripada umur 6 tahun ke 7 tahun, daripada rumah tingkat 6 berpindah ke rumah tingkat 1 (senang tak perlu tunggu lif), daripada rumah flat ke rumah bertanah, daripada pengguna Celcom bertukar ke TuneTalk..eh! haha

Inilah yang saya nak cerita..

Saya ingin mengajak tuan/puan berhijrah kepada simkad TonePlus yang memberikan pendapatan pasif kepada anda - Prepaid That Pays -.

Kerana saya sendiri pernah menggunakan telco lain tapi tiada yang memberikan ganjaran seperti TonePlus yang Lebih Jimat, Lebih Manfaat dan Lebih Hebat.

Tuan/puan boleh kekalkan nombor lama dan tidak akan terputus hubungan dengan sesiapa.

Cuba fikirkan..

1) sudah berapa lama anda guna telefon bimbit?

2) sudah berapa banyak anda belanjakan untuk bil/topup telefon bimbit?

3) apa manfaat/kelebihan/ganjaran yang anda dah dapat?

Dengan TonePlus anda dapat..

1) Pulangan Tunai setiap kali topup.
2) Data PERCUMA.
3) Kredit PERCUMA.
4) Diskaun Hotel (Tune Hotel).
5) Perlindungan Insurans PERCUMA (topup RM50 & keatas).
6) Akaun Selfcare (untuk semak butiran telefon).
7) Mata Ganjaran BigPoint (tebus untuk tiket AirAsia, telefon bimbit, jam, tiket wayang dll).
8) Pelan Pendapatan.
9) Insentif Percutian/Umrah.
10) Cabutan Bertuah.
11) Peluang Perniagaan.

Dan lagi..

* Anda Topup, Anda Dibayar.
* Kawan Anda Topup, Anda Dibayar.
* Kawan kepada Kawan Anda Topup, Anda Juga Dibayar.

Tuan/puan boleh baca lebih lanjut di pautan ini http://bit.ly/2diEwx8
atau pm saya Linda 013-2006586 (ID TPA 193790)

Bertukarlah kepada simkad TonePlus dan boleh kekalkan nombor lama anda.

INGAT!!

TonePlus adalah simkad, bukan MLM @ skim Piramid @ skim cepat kaya.

Kalau Bukan Ini, Apa Lagi..
Kalau Bukan Sekarang, Bila Lagi..

Isnin, 3 Oktober 2016

SALAM MAAL HIJRAH 1438

Teks dan Sumber: Grup WA

Perhatikan LIMA JARI KITA,

1. Ada IBU JARI yang selalu berkata baik dan menyanjung.

2. Ada JARI TELUNJUK yang suka menunjuk dan memerintah.

3. Ada JARI TENGAH yang sombong, hanya kerana merasa paling panjang.

4. Ada JARI MANIS yang selalu jadi teladan, baik dan sabar sehingga diberi hadiah cincin.

5. Dan ada JARI KELINGKING yang lemah dan penurut.

Dengan perbezaan (kekurangan dan kelebihan) yang dimiliki masing-masing jari, mereka bersatu, saling melengkapi dan menjadi kuat.

Falsafah sederhana ini memberi contoh tentang bagaimana kuat dan indahnya kebersamaan dalam hidup. Kita dilahirkan dengan segala perbezaan yang kita miliki dengan tujuan untuk BERSATU :
* saling menyayangi.
* saling menolong.
* saling berkongsi.
* saling menghargai.
* saling melengkapi.

Bukan untuk :
* saling menuduh.
* saling menyalahkan.
* saling merosak.
* saling iri hati.
* saling memporak perandakan.

Semua perbezaan dari kita adalah keindahan, agar kita RENDAH HATI dan menghargai orang lain, tidak ada satupun pekerjaan yang dapat kita selesaikan sendirian.

Kita terlihat punya kelebihan, hanya kerana orang lain punya kekurangan. Begitu juga sebaliknya.

Tiada yang benar-benar lebih bodoh atau lebih pintar, kerana bodoh atau pintar itu relatif.

*Orang pintar boleh gagal.
*Orang hebat boleh jatuh.
*Orang kuat boleh kalah.

Tetapi..
Orang yang RENDAH HATI dalam segala hal akan selalu mendapat KEMULIAAN.

Sekadar buat renungan kita bersama.

Salam Maal Hijrah 1438H.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...