Kelas Online

KELAS ONLINE ASAS BLOG PENULISAN
DAN
ASAS BLOG DAN FANPAGE (MULA BISNES)


Sertai kami di Akademi Bekerja Di Rumah. Menawarkan kelas berikut :

1. Kelas online asas bina blog penulisan
- belajar menulis secara santai tapi masih mengekalkan Bahasa Melayu formal. Salah satu cara menarik minat pembaca suka baca dan bertandang. Bina tapak awal memperkenalkan diri pada pembaca / bakal pelanggan. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi. Bergabung dengan lebih ramai blogger di akademi kami, kini sudah mencecah 600 blog untuk membantu aliran trafik ke blog. Belajar mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog. Bagi yang sudah ada blog, tapi masih tiada idea menulis juga dialu-alukan untuk sertai kelas ini.

2. Kelas online asas blog fanpage mula bisnes
- bagi yang mahu mulakan bisnes online tapi tidak tahu cara. Mahu mula berbisnes tapi masih tiada produk. Belajar urusniaga mudah dengan mnggunakan medium percuma blog, fanpage dan facebook. Belajar menjana pendapatan awal bermula RM5, RM10, tingkatkan lagi RM20, RM50, RM100 dan seterusnya (tertakluk kepada kerajinan dan konsisten masing-masing). Kelas yang sangat sesuai untuk suri bekerjaya yang sangat sibuk, suri rumah sepenuh masa dan bagi mereka yang mahu buat secara sambilan atau sepenuh masa. Belajar membuat blog kedai online, belajar menulis konsisten, buat borang tempahan, jenis-jenis entri blog, buat fanpage dan belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.

3. Kelas beriklan di mudah.my
- mudah.my merupakan medium promosi online secara percuma. Belajar teknik beriklan dengan betul di situ.

4. Kelas penulisan kreatif
- bagi yang bercita-cita menulis cerpen. Belajar menulis cerpen dahulu sebelum menulis novel. Apabila sudah pandai tulis cerpen, insya Allah boleh menulis novel.

5. Rakan Niaga / pengurus online akademi
- Kami buka penyertaan ini kepada mereka yang mahu memulakan bisnes online tapi tiada produk untuk diniagakan. 3 produk utama akademi iaitu kelas online, produk digital ebook dan pakej iklan. Kesemuanya atas talian. Tiada stok yang perlu disimpan, juga tidak memerlukan modal tinggi. Hanya berbekalkan komputer dan talian internet.

6. Kelas urus niaga akaun bisnes kecil WAHM SOHO
- bagi mereka yang mahu belajar mengurus akaun bisnes. Kadar yuran bergantung kepada jenis modul yang diambil.

*********************************************** 
Apakah matlamat utama kelas ini?

1. Memberi pencerahan dan ruang kepada surirumah yang baru mengenal dunia online terutama fanpage, blog dan sebagainya.

2. Untuk kelas asas blog dan fanpage, khusus kepada 'sasaran' yang zero tentang urus niaga online. Sebagai permulaan awal, membina kedai online dan latihan urus niaga. Selepas boleh berdikari dengan belajar dengan pakar-pakar pemasaran yang lain yang lebih 'meluas' dan bina 'rangkaian bisnes' sendiri. Kami adalah sebagai trek pemula, sebagai 'langkah awal' bagi yang benar-benar 'zero' tentang bisnes dan urus niaga online'.

3. Kelas asas blog dan penulisan, matlamatnya untuk memberi pendedahan dan cara bagaimana membina blog yang disukai pembaca, membina jaringan dan pengaruh penulis blog dan juga penjenamaan dalam carian google.

Bagaimana kelas ini dijalankan?

Kelas berbentuk tutorial ini dijalankan sepenuhnya secara online (atas talian). Protege akan diberikan ebook rujukan iaitu ebook belajar asas blog. Protege akan dimasukkan dalam group kelas di facebook. Komunikasi adalah secara one to one (personal coaching) melalui pm di facebook atau group kelas. Nota dan tutorial bergambar disediakan di dalam group kelas tersebut.

Jadual kelas adalah fleksibel, ikut masa protege sendiri bila mahu belajar. Pertanyaan dan soalan boleh dilontarkan terus kepada guru online melalui message di facebook. Peserta hanya perlu rajin menyiapkan tugasan yang diberikan dan rajin bertanya dan berhubung dengan guru jika ada soalan yang ingin diajukan.

Tugasan yang diberikan adalah sepenuhnya terus membantu protege menyiapkan blog masing-masing. Dengan ini protege tidak perlu mengambil masa lain lagi untuk menyiapkan semula blog mereka. Protege dan guru online hanya berhubung secara online sahaja. Hanya perlu ada kelengkapan gadget iaitu laptop atau komputer dan talian internet. Malah jika ada telefon canggih juga satu kelebihan kepada protege untuk membuat tugasan terus walau di mana pun mereka berada.

Bagi yang masih bertanya bagaimana kelas kami berlangsung hanya atas talian sahaja. Duduk menghadap komputer, sambil layan anak-anak, sambil update status bisnes, tambah ilmu membina blog.

Kelas ini di mana?
Uniknya kelas kami secara online sahaja. Boleh mula bila-bila masa sudah sedia.

Saya bekerja tak ada masa.
Disebabkan tuan / puan tidak ada masa, itu sebab kelas ini masanya fleksibel. Iaitu 10 langkah mudah untuk kelas penulisan dan 16 langkah untuk kelas bisnes.

Saya tak ada produk.
Produk kami sediakan. Boleh jadi rakan niaga akademi. Jika sudah ada produk lagi ok.

Berapa lama boleh pandai?
Bukan berapa lama boleh pandai, tetapi berapa cepat tuan / puan boleh siapkan tugasan. Ada pelajar laju ambil masa 10 hari sahaja, ada 3 minggu, ada sebulan dan ada lebih dari itu. Cepat lambat adalah bergantung pada protege sendiri. Cepat siapkan tugasan, maka cepatlah kalian boleh mula menggunakan blog, facebook dan fanpage untuk menjana pendapatan pula.

Apa lagi yang kami dapat?
Jaringan dan perhubungan sahabat-sahabat lain yang juga dari kalangan surirumah dan suri bekerjaya. Boleh berkenalan dan bertukar pandangan. Inilah kumpulan sokongan yang perlu untuk wanita yang bekerja di rumah, untuk mendapatkan semangat, pendapat, bina kenalan baru dan sebagainya. Juga pertukaran antara blog di akademi dapat membantu menarik trafik ke blog.

Kelas ini terbuka kepada semua yang mahu memulakan bisnes secara online atau masih tidak tahu cara bagaimana mahu memulakan. Khusus utama untuk suri rumah dan suri bekerjaya yang mahu menambah pendapatan secara sambilan atau sepenuh masa. Juga dialu-alukan penyertaan untuk kaum Adam.

*********************************************** 

PAKEJ 1 :  
Kelas Asas Blog & Fanpage ATAU Kelas Asas Blog & Penulisan
✔  Yuran : RM150.00 sahaja
✔  Anda akan mendapat sebuah ebook Belajar Asas Blog PAKEJ 2 :
Kelas Asas Blog & Fanpage ATAU Kelas Asas Blog & Penulisan 
✔  Yuran : RM180.00 sahaja
✔  Anda akan mendapat 3 buah ebook iaitu :
1)  Belajar Asas Blog
2)  Panduan Mula Bisnes Butik
3)  Super WAHM Super MOMPAKEJ 3 : 
Kelas Asas Blog & Fanpage ATAU Kelas Asas Blog & Penulisan
✔  Yuran : RM200.00 sahaja
✔  Anda akan mendapat 4 buah ebook iaitu :
1)  Belajar Asas Blog
2)  Panduan Mula Bisnes Butik
3)  Super WAHM Super MOM
4)  101 Idea Home Based Bisnes


PAKEJ 4 : Kelas Penulisan Kreatif
✔  Yuran : RM170.00 sahaja
✔  Anda akan mendapat 4 buah ebook iaitu :
1)  Belajar Asas Blog
2)  101 Tip Penulisan Novel
3)  Rautan Takdir
4)  Kabus Rindu (bonus tambahan pendaftaran sebelum 31 Disember 2013)


PAKEJ 5 : 
Kelas Asas Blog & Fanpage DAN Kelas Asas Blog & Penulisan
✔  Yuran : RM300.00 sahaja
✔  3 ebook rujukan iaitu :
1)  Belajar Asas Blog
2)  Panduan Mula Bisnes Butik
3)  101 Idea Home Based Bisnes


PAKEJ 6 : 
Kelas Iklan Mudah.my DAN Kelas Asas Blog & Fanpage
✔  Yuran : RM250.00 sahaja
✔  Anda akan mendapat 2 buah ebook iaitu :
1)  Belajar Asas Blog
2)  101 Idea Home-Based Bisnes*********************************************** 
Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan penulisan.

1. Menulis cara santai, tetapi masih lagi mengekalkan Bahasa Melayu formal. Ini salah satu cara menarik minat pembaca suka dan datang lagi ke blog.

2. Bina tapak awal memperkenalkan diri kepada pembaca / bakal pelanggan.

3. Belajar menulis dan latihan menulis untuk dapatkan momentum.

4. Teknik tulisan yang mempengaruhi pembaca datang dan datang lagi.

5. Bergabung dengan lebih rami blogger - lebih 100 blog dalam akademi untuk membantu aliran trafik ke blog.

6.Ramai yang mahu bermula tetapi tidak tahu cara, menulis boleh dilatih jika tahu teknik yang betul.

7. Mengetahui teknik yang betul, apa yang kita suka tulis dan cara konsisten untuk terus aktif menulis di blog.

8. Sudah ada blog, tetapi sudah tidak ada idea untuk meneruskan usaha berblog.

**Jika anda berada dalam salah satu kategori di atas, boleh sertai kami dalam kelas asas blog dan penulisan. Analisa dahulu sebelum masuk kelas. Boleh hubungi saya untuk pendaftaran kelas ini.

***********************************************  
Apa yang kita belajar dalam kelas asas blog dan fanpage (mula bisnes).

1. Kelas ini khusus bagi suri rumah yang benar-benar zero tentang urus niaga secara online.

2. Mahu mula tetapi tidak tahu cara.

3. Mahu mula tetapi tidak ada produk. Kami menyediakan beberapa produk pilihan, produk sunnah, buku, pakej ebook dan ruang periklanan. Juga peluang sebagai pembantu kelas di Akademi Bekerja Di Rumah.

4. Kelas ini sesuai untuk belajar menjana pendapatan awal RM10, kemudian tingkatkan lagi, RM20, RM50, RM100 begitulah seterusnya (ini adalah tertakluk kepada usaha yang konsisten daripada peserta).

5. Kelas ini juga sesuai untuk suri yang sibuk, surirumah sepenuh masa dan suri bekerjaya yang mahu buat secara sambilan. Ini adalah langkah awal, kami sediakan berdasarkan permintaan demi permintaan.

6. Apabila sudah pandai, boleh belajar lagi dengan otai-otai pemasaran yang lain. Juga bina jaringan bisnes secara online.

7. Apa yang kita belajar di dalam kelas ini. Analisa dahulu untuk kenalpasti apa produk yang sesuai / minat / pengalaman. Belajar buat blog kedai online, belajar menulis konsisten, belajar buat borang tempahan, jenis-jenis entri, belajar buat fanpage, belajar buat pautan dan belajar buat pautan antara blog untuk aliran trafik.

8. Untuk mula, kita analisa dahulu. Pendaftaran adalah setiap hari.

Ya, kami terima pendaftaran setiap hari, 24 jam / 7 hari seminggu. Pilih mana-mana kelas pilihan:

1. kelas blog penulisan
2. kelas blog fanpage mula bisnes
3. kelas penulisan kreatif
4. kelas beriklan di mudah.my
5. rakan niaga akademi
6. kelas online urus niaga akaun bisnes

Untuk pendaftaran mana-mana kelas pilihan, hubungi saya :

Pengurus Online
ruslindajalil@gmail.com 
sms/whatsapp 013-2006586

***********************************************
Selain itu, kami juga ada Kelas Blog Mula Bisnes - pakej bisnes dropship. Yuran dikenakan seperti berikut:

Satu Pilihan Produk 
1. Makanan Sunnah (Air Zam2, Jus Delima, Madu Dll) Yuran RM200
2. Produk Makanan (Pek Nasi Arab, Serunding, Keropok Dll) Yuran RM200
3. Telekung Solat Yuran RM250
4. Produk Islamik (E Iqra, Quran Digital) Yuran RM200


Dua Pilihan Produk (2in1)
1. Makanan Sunnah & Produk Makanan Yuran RM300
2. Makanan Sunnah & Telekung Solat Yuran RM300
3. Makanan Sunnah & Produk Islamik Yuran RM300


Maklumat lanjut tentang Agen Dropship ABDR di sini.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...